La Seminarul Teologic Greco-Catolic „Sfinții Trei Ierarhi: Vasile, Grigore și Ioan” a avut loc în această dimineață lucrările Consistoriului Eparhial, conduse de către Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

Au luat parte Părintele Vicar General Mihai Vătămănelu, Părintele Vicar cu Preoții Antoniu Chifor, Părintele Vicar Judecatoresc Răzvan Iacob VASILE, Părintele Rector al Seminarului Anton Cioba, Părinții Protopopi: Gavril Buboi, Zorel Zima, Ioan Tătar, Alexandru Duma, Aurel Hendea, Nicolae Bodea, Valer Părău,Vasile Goje.

Preasfinția Sa Virgil a început lucrările întâlnirii de lucru cu o Rugăciune de început și o scurtă reflecție spirituală.

Mai apoi a avut loc prezentarea unor teme pastorale și evenimente culturale, de actualitate, prezentarea unor documente și rapoarte ale diferitelor Departamente ale Episcopiei.

A fost abordată tema obligativității catehezelor prematrimoniale, cu redactare de scrisori circulare și a unui îndrumar în acest sens, propunere din partea Părintelui Vicar Judecătoresc, iar mai apoi chestiunile pastorale și administrative prezentate de părinții vicari, părintele rector și părinții protopopi.

Eugen Ivuț


Preluare de pe egco.ro