Vineri, 27 aprilie 2018, la orele 18, s-a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica ”Sfântul Spirit”, parohia Alba Iulia I, într-o atmosferă de bucurie si de liniște, demnă de perioada liturgică în care ne aflăm, în cadrul căreia a fost instalat în funcția de vicar parohial părintele Daniel Cristea, hirotonit întru treapta Sfintei Preoții la strălucita sărbătoare a Buneivestiri, 25 martie 2018.

Din încredințarea Preafericirii Sale Cardinalul Lucian, Arhiepiescop și Mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, Dumnezeiasca Liturghie a fost prezidată de către părintele Ioan Fărcaș, vicar mitropolitan și protopop de Blaj, împreună cu părintele Radu Roșu, protopop de Alba Iulia și preoți din protopopiatele Alba Iulia și Blaj.

Părintele Ioan Fărcaș, pornind de la lectura evanghelică a zilei, a ținut un bun și hrănitor cuvânt de învățătură pentru cei prezenți. La finalul celebrării euharistice, a dat citire Decretului de numire emis de Preafericirea Sa Cardinalul Lucian.

După prezentarea acestuia, noul păstor a mulțumit pentru misiunea și încrederea acordată Bunului Dumnezeu și ierarhilor locului, mulțumind totodată preoților prezenți și tuturor credincioșilor. De asemenea, părintele protopop de Alba Iulia, Radu Roșu, i-a transmis noului preot din comunitate gânduri frumoase de încurajare.

Pr. Daniel Cristea