În frumoasa zi de Duminică, 2 iunie 2019, Sfântul Părinte Papa Francisc s-a rugat, a binecuvântat și s-a întreținut cu comunitatea credincioșilor prezenți în număr mare la Biserica cu hramul ”Fericitul Episcop Ioan Suciu” din cartierul Barbu Lăutaru din Blaj.

La data de 13 decembrie 2019, Preafericitul Părinte Arhiepiscop Cardinal Lucian a dat Decretul de înființare a Parohiei Blaj III, iar în 29 ianuarie 2020 a e emis Decretul de numire a părintelui Ioan Hoca ca și paroh al acestei parohii.

Sâmbătă, 15 februarie 2020, la ora 17, în biserica ocrotită de Fericitul Episcop Martir Ioan Suciu, s-a celebrat Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia s-a citit Decretul de numire ca paroh a părintelui Ioan Hoca. Sfânta Liturghie a fost celebrată de părintele Ioan Fărcaș, Vicar mitropolitan și Protopop de Blaj, împreună cu părintele Paul Turcu, Vicar administrativ și Protopop de Aiud, care a rostit și predica, împreună cu noul paroh, Ioan Hoca și cu alți trei preoți.

La final, credincioșii au fost unși cu untdelemnul binecuvântat și au primit iconițe, în amintirea acestui frumos eveniment, iar mai apoi, în fața bisericii, a avut loc o agapă frățească cu toți cei prezenți.