A văzut alți doi frați, pe Iacov al lui Zevedeu și pe Ioan, fratele lui,
în corabie cu Zevedeu, tatăl lor, dregându-și mrejele și i-a chemat.
Iar ei îndată, lăsând corabia și pe tatăl lor, au mers după El.
Evanghelia după Matei IV, 21-22

Într-un cadru festiv, în prezența credincioșilor din parohia Holod, părintele Ioan Tătar a fost instalat ca protopop de către părintele Antoniu Titus Chifor, vicar responsabil cu preoții. Evenimentul festiv a avut loc în Duminica a II-a după Rusalii, numită a „Chemării primilor apostoli”.

La Sfânta Liturghie au participat alături de părintele vicar și părintele Ioan Tătar, părintele Seica Gheorghe și părintele Tiseliță Cristian

În cuvântul de învățătură părintele vicar a vorbit despre chemarea apostolilor și chemarea fiecăruia dintre noi, de a sluji lui Dumnezeu. La finalul Liturghiei, părintele Chifor a citit decretul de numire, urându-i părintelui Tătar să aibă păstorire rodnică și să fie „drept, smerit, cu dragoste și blând căci așa a voit Dumnezeu”. Totodată i-a adus mulțumire părintelui Seica Gheorghe care a păstorit protopopiatul Holod timp de 20 ani.

Acum, Părintele Protopop devine model pentru preoții și credincioșii pe care îi are în grija sa. De acum, vrednicia Părintelui Protopop înseamnă deschidere spre sacrificiu și viață spirituală trăită pentru ceilalți, asemenea Mântuitorului.

Îi dorim părintelui Ioan Tătar păstorire sfântă și haruri de la Domnul!

Biroul de presă al Episcopiei de Oradea
Eugen Ivuț
via EGCO.ro