Duminica a II-a după Rusalii a fost una deosebită pentru mica comunitate greco-catolică din Betfia, protopopiatul Oradea, prin numirea de către Preasfinția Sa Episcop Dr. Virgil Bercea ca paroh si instalarea în parohie a părintelui Merca Alexandru.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Părintele vicar cu preoții Chifor Antoniu, împreună cu părintele Merca Alexandru. De altfel, în cadrul celebrării a fost citit decretul de numire a părintelui paroh Merca Alexandru care îl înlocuiește pe predecesorul său pr. Madarasi Ștefan.

În cuvântul de învățătură, părintele vicar a făcut referire la chemarea apostolilor, la chemarea creștinilor în general la slujire, precum și la chemarea pentru noua misiune a părintelui Merca Alexandru. La rândul său, noul paroh de Betfia a mulțumit în primul rând Preasfinției Sale Episcop Dr. Virgil Bercea, părintelui vicar cu preoții, precum și părintelui Madarasi Stefan, care a sructurat mica comunitate din localitate până în acest moment, precum și credincioșilor prezenți.

Sfintele slujbe se desfășoară în clădirea școlii din Betfia, unde a fost alocat un spațiu care a fost amenajat corespunzător pentru slujirea lui Dumnezeu. Comunitatea din Betfia este la început de drum, dar pornește pe drumul credinței cu mari speranțe.

După Sfânta Liturghie, cei prezenți au fost invitați la o agapă frățească.

Consiliul Parohial


Sursa: egco.ro