Duminică, 26 august 2018, a avut loc instalarea părintelui Cristian-Florin Fetiță ca preot paroh în parohia greco-catolică Poiana-Turda, Protopopiatul Turda. Cu această ocazie, s-a sărbătorit și hramul parohiei „Adormirea Maicii Domnului”, dându-se posibilitatea de a participa credincioși din comunitățile învecinate.

În cadrul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, înainte de binecuvântarea finală, părintele Ioan Fărcaș, delegat din partea PF Cardinal Lucian Mureșan și vicar mitropolitan cu preoții, a dat citire Decretului de numire, prin care a fost încredințată păstorirea acestei parohii părintelui Cristian-Florin Fetiță.

La Sfânta Liturghie au slujit și părintele Gelu Ardelean, protopop de Turda, din care face parte parohia Poiana-Turda; părintele protopop Teodor Ruța, din Câmpia-Turzii, orașul natal al părintelui Cristian-Florin Fetiță; părintele Alexandru Lepădatu, paroh al parohiei Unirea, din protopopiatul Ocna-Mureș.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul parohiei, condus de domnul Aurel Mocan, cantorul parohiei.

Sfânta Evanghelie din Duminica XIII după Rusalii – Pilda lucrătorilor viei – a dat ocazia reafirmării necesității păstorilor de suflete ca buni lucrători în via Domnului. În acest sens, părintele vicar Ioan Fărcaș și-a structurat predica în patru direcții, printre care amintim purtarea de grijă a păstorului Blajului față de comunitatea locală, nevoia ca fiecare comunitate să fie unită în rugăciune, în jurul Sfântului Altar, și importanța Sfintei Fecioare Maria ca mamă a comunității de credincioși și a Rozariului ca rugăciune cristologică, deoarece însuși hramul bisericii este „Adormirea Maicii Domnului”.

Au fost prezenți reprezentați ai primăriei municipiului Turda: domnul vice-primar Lucian Bogdan Nemeș, și domnul consilier Bogdanffy Gabor-Norbert, și alți invitați.

Oficierea Sfintei Liturghii a adus în sufletele oamenilor prezenți lumină, binecuvântare și a întărit în credință comunitatea din Poiana-Turda.

Îi mulțumim Bunului Dumnezeu și Maicii Sfinte pentru aceste momente de har și binecuvântare.

Pr. Cristian Fetiță