„Și mergând, propovăduiți, zicând: S-a apropiat împărăția cerurilor.
Tămăduiți pe cei neputincioși, înviați pe cei morți, curățiți pe cei leproși, pe demoni scoateți-i; în dar ați luat, în dar să dați.

Să nu aveți nici aur, nici arginți, nici bani în cingătorile voastre;

Nici traistă pe drum, nici două haine, nici încălțăminte, nici toiag; că vrednic este lucrătorul de plata sa.” (Mt. 10, 7-10)

În cadrul Sfintei Liturghii din data de 8 ianuarie 2023, în Parohia greco-catolică „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Valea lui Mihai, a avut loc instalarea noului paroh, Cicșa Sabin jr. Liturghia a fost prezidată de Pr. Dr. Eduard Roman, alături fiindu-i Pr. Protopop al Ierului Alexandru Duma, Pr. Cicșa Sabin senior, noul preot paroh Cicșa Sabin jr. și diaconul Gabriel Pintea.

La finalul Liturghiei Pr. Protopop Alexandru Duma a dat citire actului în care, prin Decretul Episcopal 1091/10.11.2022, este numit Preot Administrator Parohial onoratul în Cristos Pr. Sabin Cicșa cu începere din data de 01.01.2023, act semnat de către Preasfinția Sa, Episcop al Oradiei Mari Virgil Bercea, după care i-a urat noului paroh mult succes în noua misiune și asigurându-l de susținerea sa atât morală cât și spirituală.

Pr. Dr. Eduard Roman a ținut să menționeze că preotul este în slujba comunității dar și comunitatea trebuie să își susțină preotul și trebuie să fie o susținere și un ajutor reciproc. Acesta a mai adăugat și cât de importantă este pentru preot dar și pentru comunitate o preoteasă înțeleaptă. Pr. Sabin a mulțumit tuturor celor prezenți, dar în special lui Dumnezeu și Preasfinției Sale Virgil Bercea pentru susținere și încrederea acordată. La acest eveniment au luat parte și autoritățile orașului Valea lui Mihai reprezentate prin Viceprimarul Karsai József-Attila și secretarul general Teodor Maria.

Îi dorim noului paroh slujire îndelungată în via Domnului, multă răbdare, succes și îl asigurăm de rugăciunile noastre, totodată rugându-l să se roage pentru noi.

Cicșa Cristina Diana


Sursa: egco.ro