În  18 februarie 2024, duminica a 17-a după Rusalii, Duminica Femeii cananeence în prezența părintelui protopop Zima Zorel, a părintelui Rostaș Marcel și a părintelui Cicșa Sabin senior, prin bincuvântarea Preasfinției Sale, Virgil Bercea, Episcop al Oradiei Mari, a avut loc instalarea părintelui Cicșa Sabin junior ca administrator parohial al Parohiei Ioaniș.

În contextul evangheliei duminicii, părintele protopop a predicat despre importanța noastră, ca fii ai lui Dumnezeu, de a fi precum această femeie cananeancă, să fim smeriți și să ne rugăm pentru toți cei din jurul nostru. Apoi la final a amintit faptul că venirea unui nou preot în parohie este o reînnoire spirituală a comunității pentru că Dumnezeu binecuvântează comunitatea cu un alt Hristos, cu un purtător al Spiritului Sfânt, cu un purtător al lui Dumnezeu. Preotul cu familia sa și alături de comunitate trebuie să descopere împreună cuvântul lui Dumnezeu și iubirea Sa infinită.

Îi urăm parintelui paroh Cicșa Sabin jr. păstorire rodnică și îl asigurăm de susținerea noastră spirituală și morală prin rugăciune către Dumnezeu.

Protopopiatul Beiuș


Sursa: egco.ro