În Duminica a III-a după Rusalii, 28 iunie 2020, în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj au fost celebrate două Sfinte Liturghii. Prima dintre acestea a fost celebrată începând cu ora 08.45 de către Preasfinția Sa Cristian, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, fiind transmisă în direct de TVR3 și online de Radio Blaj TV, iar a doua a fost celebrată începând cu ora 10.00 de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore și a fost transmisă în direct de Maria TV și online de Radio Blaj TV.

Preasfinția Sa Cristian a vorbit despre încrederea pe care trebuie să o avem în Dumnezeu, subliniind faptul că nimeni nu poate să fie și cu Dumnezeu și cu Satana. În Evanghelia de astăzi, încă o dată Isus este limpede în ceea ce spune, ne vorbește despre încrederea în Dumnezeu, despre Providență, despre purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Tot în Evanghelia de astăzi vedem că mai importantă decât trupul este viața oamenilor. Este important ceea ce mâncăm și ceea ce bem, dar există în viața aceasta adevăruri și lucruri mai importante pentru care merită să luptăm. Prin credința în Cuvântul lui Dumnezeu care ne mântuiește, a afirmat Episcopul – ne abandonăm Providenței Lui. Trebuie să-i cerem lui Dumnezeu ceea ce avem nevoie cu inimă deschisă și cu credință.

Îndemnul Preasfinției Sale este de a da prioritate și importanță lucrurilor care contează cu adevărat și să lăsam grija cea lumească pe care Isus o condamnă în Evanghelie, pentru a putea intra în Împărăția lui Dumnezeu.

Relația pe care trebuie să o avem cu Dumnezeu s-a aflat și în centrul cuvântului de învățătură a Preasfinției Sale Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore. Chiar dacă noi gândim relația cu Dumnezeu în viitor, care este incert și nu îl putem stăpâni, trebuie să ne gândim la prezent, care ne aparține. Suntem datori să ne manifestăm credința, speranța și iubirea în momentul prezent, aici și acum. Aici și acum suntem cu Dumnezeu, aici și acum el își revarsă harul său peste noi. Să trăim harul momentului prezent, care este unic și nu se mai repetă.

Încrederea în iubirea și în Cuvântul lui Dumnezeu este mesajul Evangheliei de astăzi, a afirmat Episcopul Curiei, iar nouă ni se cere să ne aducem aminte că Dumnezeu ne iubește aici și acum. Acest lucru îl putem face renunțând la Mamona (lucrul în care îmi pun încrederea). Dacă căutăm bogațiile pieritoare, acolo ne va fi și inima, iar dacă ne punem încrederea noastră în Dumnezeu, inima noastră va fi în Împărăția Cerurilor. Să ne aducem aminte că am fost îmbrăcați în Cristos prin Botez și am primit Pâinea Cerească care ne hrănește zilnic și să nu mai căutăm alte haine și altă mâncare.

Biroul Arhieparhial de Presă