Noul an academic al Departamentului Oradea al Facultății de Teologie Greco-Catolică, din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, a debutat prin celebrarea unui Te Deum de către pr. Mihai Vătămănelu, Vicar general al Eparhiei de Oradea, și pr. Anton Cioba, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfinții Vasile, Grigore și Ioan” Oradea, în Aula Magna Ep. Ioan Suciu, a Seminarului.

La festivitate au participat preoți, profesori, seminariști, studenți cât și persoane din exterior. În cadrul întâlnirii, primul cuvânt la avut părintele vicar, care a transmis tinerilor studenți salutul Preasfinției Sale Virgil Bercea, care nu a putut fi prezent din cauza unor probleme medicale. Acesta a vorbit auditoriului despre relația strânsă care ar trebui sa existe între Dumnezeu, studiu și știință: „Dumnezeu nu ne forțează la nimic. […] El ne-a înzestrat cu acest dar minunat, care este libertatea. Libertatea este singura slăbiciune a lui Dumnezeu. […] Vă doresc să vă folosiți cu înțelepciune acest dar”, a transmis părintele Mihai.

Mai apoi, cuvântul a fost luat de către prof. Ionuț Popescu, directorul Departamentului Oradea al facultății noastre de teologie, care le-a vorbit tinerilor despre voință și bucurie, dar și despre „logos” și sensul acestuia. În opinia domnului director, voința este arma de căpetenie a ucenicului. Mesajul acestuia a fost primit cu entuziasm de către cei prezenți. În ultima parte a festivității părintele rector Anton Cioba a transmis un salut călduros tinerilor studenți și seminariștilor urându-le succes în noul an universitar și mulțumindu-le fiecăruia în parte: studenți, seminariști dar și profesori, pentru munca ce o desfășoară în vestirea Evangheliei.

Robert Chiriloaei, Anul II
pentru SeminarOradea.ro