Pe 16-17 decembrie a.c., tinerii din Protopopiatul Șimleu au organizat o ieșire de două zile  la Făgetu, pentru  a colinda împreună  și a se pregăti de sărbători. Au celebrat în fiecare zi Sfânta Liturghie, au făcut drumeții, au gătit și s-au gospodărit singuri, coordonați de pr. Severian Dod, responsabil cu tinerii în Protopopiatul Șimleu.

„A fost o experiență minunată în mijlocul naturii. Centrul de Spiritualitate din Făgetu ne dă acea liniște extraordinară și ne provoacă la comuniune și împărtășire. Ne-am bucurat ca am putut sta împreuna, în liniște, uitând pe unde ne-am lăsat telefoanele, lucru care se întâmplă rar în generația noastră. La fiecare Liturghie l-am simțit pe Dumnezeu mai aproape, pregătindu-ne spiritual pentru perioada sărbătorilor. Am pregătit bradul împreună, ne-am gătit singuri și am făcut curat. Ca după fiecare ieșire cu tinerii la Făget, ne-am întărit prietenia si credința. A fost deosebit de frumos să ascultăm impresiile unor tineri care au făcut pentru prima dată o astfel de experiență de credință într-un grup al Bisericii. Am animat Sfânta Liturghie, am colindat în jurul bradului și am făcut o drumeție în mijlocul pădurii pe care n-o vom uita niciodată. Ne vom ruga Bunului Dumnezeu să ajute cumva să se facă și încălzirea, pentru a nu fi nevoiți să stăm cu emoții… ziua, dar, mai ales noaptea. Acesta ar fi singurul neajuns al acestei activități din perioada de iarnă.”: scrie un participant, de 17 ani.

„Două zile de comuniune și bucurie, prin care s-a înțeles încă o dată cât este de important să facilităm și să organizăm astfel de ieșiri în Biserică”, subliniază pr. Nicolae Bodea, protopop de Șimleu Silvaniei. Aceasta, căci „adolescenții în mod special simt nevoia de a aparține unui grup. Biserica, mai mult decât oricare altă instituție, poate oferi un cadru pozitiv, sănătos și  plăcut în care tinerii să experimenteze bucuria și frumusețea de a fi împreună, aceasta în luminaEvangheliei, uniți prin cânt și rugăciune.”

Cu acest prilej, se cuvine a i se adresa mulțumiri părintelui Severian Dod, un preot care, cu timp și fără timp este întotdeauna în mijlocul tinerilor. Punându-și sufletul în brațele acestor tineri, pr. Severian pregătește cu atenție fiecare detaliu – de la aspectele spirituale, până la cele culinare – prin atelierele de gătit, organizarea curățeniei, a gospodăririi și implicării fiecărui tânăr în acestea, și nu în ultimul rând prin prezența în mijlocul lor pe toată perioada!

Protopopiatul Greco-Catolic de Șimleu


Sursa: egco.ro