Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel a fost și în acest an prilej de bucurie pentru comunitatea parohiei greco-catolice Sântandrei II. Duminică, 30 iunie 2024, în  cel de-al treilea an de la începutul activității pastorale în această nouă comunitate, credincioșii prezenți s-au bucurat de acest moment solemn, în care s-a sărbătorit hramul parohiei. Alături de preotul paroh Oprea Ionuț au fost prezenți: pr. Torjoc Bogdan – parohia Sititelec și pr. Vicar al Tribunalului eparhial judecătoresc Vasile Răzvan Iacob.

La începutul cuvântului de învățătură, părintele vicar a transmis salutul și binecuvântarea Preasfințitului Virgil Bercea cu îndemnul de a rămâne statornici în credință, de a fi perseverenți în momentele de încercare având speranța mereu în Domnul, desăvârșind legătura dragostei prin faptele de caritate, rămânând mereu uniți sub păstorirea părintelui paroh.

În cuvântul de învățătură, părintele vicar Răzvan a vorbit în mod special despre cei doi apostoli Petru și Pavel, sărbătoriți în această comunitate. Tradiția creștină i-a considerat întotdeauna pe cei doi apostoli ca fiind inseparabili, oarecum ca doi frați, pentru că ei reprezintă întreaga Evanghelie a lui Cristos. Dacă primii frați din Sfânta Scriptură ne arată efectul păcatului prin care Cain îl ucide pe Abel, vedem că Petru și Pavel, deși foarte diferiți din punct de vedere uman și deși nu au lipsit conflictele în relația dintre ei, au creat un nou mod de a fi frați, trăind după exemplul Evangheliei în mod autentic prin harul Evangheliei lui Cristos care lucrează în ei.

După Sfânta Liturghie a urmat o agapă frățească organizată de credincioșii parohiei, aducând mulțumire lui Dumnezeu pentru momentele de har petrecute împreună.

Parohia greco-catolică Sântandrei II


Sursa: egco.ro