Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea a fost în zi de mare sărbătoare. Liturghia a fost oficiată în biserica seminarului de către PS Virgil Bercea împreună cu un sobor de preoți, acompaniați de corul seminarului. Pe lângă comunitatea seminarului, alături de noi, s-a bucurat de fastuosul eveniment și PS Călin Bot, episcop auxiliar de Lugoj care a amintit în cuvântul de învățătură despre importanța trăirii Sfintei Liturghii și de asemenea, și-a exprima bucuria comuniunii pe care astăzi în cadrul sărbătorii a trăit-o alături de comunitatea noastră. La eveniment au participat și profesori ai Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universități Babeș-Bolyai Cluj Napoca, instituție la care își urmează cursurile seminariștii, dar și prieteni și colaboratori ai seminarului, toate acestea la un nivel restrâns datorită pandemiei de Sars-CoV-2.

Satisfacția sufletească și bucuria tuturor a fost deplină, cu toate că ne-a lipsit „apropierea”, datorită condițiilor recomandate de lege, dar am profitat din plin de o apropiere sufletească.

Sărbătoarea Hramului s-a încheiat cu prânzul festiv din Aula Magna a Seminarului la care a participat comunitatea restrânsă. Au fost momente de socializare, de împărtășire, de comuniune și bucurie fraternă.

Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături fizic, dar și celor care s-au unit cu noi în rugăciune prin intermediul Radio Maria, Maria TV și live-ul de pe pagina de Facebook a Seminarului. Mulțumim episcopului nostru, PS Virgil, care ne este un adevărat părinte. Mulțumim totodată Preasfințitului Călin de la Lugoj, care ne este alături cu fiecare ocazie, îl salutăm cu acest prilej și-l invităm călduros să ne mai viziteze de ori câte ori simte nevoie retrăirii anilor de studenție. Mulțumim părinților vicari ai Eparhiei de Oradea, prezenți la eveniment, și tuturor preoților, diaconilor și credincioșilor prezenți la bucuria noastră. Ne încredințăm încă o dată rugăciunilor dumneavoastră și vă mulțumim pentru apreciere și susținere!

Sfinții ocrotitori ai seminarului să vegheze asupra noastră, asupra tuturor. Mulțumim Domnului și Sfintei Fecioare pentru prilejul de bucurie de care am avut parte și îi rugăm să ne binecuvânteze și să vegheze în continuare asupra comunității noastre!

Redacția


Preluare de pe egco.ro