Duminică, 24 martie 2019, cu o zi înainte de Sărbătoarea Bunei Vestiri, s-a sărbătorit hramul Seminarului Teologic „Bunavestire” din Blaj. Cu acest prilej, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate în Catedrala Blajului, patru seminariști au primit treapta lectoratului, iar doi au fost hirotesiți ipodiaconi de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore. De asemenea, seminariștilor din primul an li s-au acordat și sfințit reverenzile.

Alături de Preasfinția Sa Claudiu au participat la celebrarea sărbătorii Pr. Vicar general Cristian Barta, Pr. Vicar mitropolitan Ioan Fărcaș, Pr. Rector al seminarului Florian Guțiu și alți preoți din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș. Au fost prezente familiile studenților teologi,  dar și comunitatea locală din Blaj.

Studenții teologi din anul III: Crișan Paul, Oprean Costin, Fărcas Paul și Dragoș Mihai, au primit treapta lectoratului, având astfel abilitatea de a citi lecturile în cadrul slujbelor religioase.

Studenții teologi din anul IV: Manu Ion-Gheorghe și Trif Marius, au primit treapta subdiaconatului, fiind abilitați astfel să ajute la pregătirea celebrărilor episcopului în catedrale.

Evenimentul hramului Seminarului Teologic și acordarea de trepte clericale minore studenților teologi sunt un semn al faptului că școala teologică de la Blaj, în ciuda semnelor de secularizare a lumii, continuă să-și îndeplinească misiunea de pregătire a tinerilor care doresc să devină mărturisitori în Biserică și în lume ai iubirii lui Dumnezeu pentru oameni.

Seminariștii de la Blaj

Foto: Biroul Arhieparhial de Presă