Emoții și bucurie multă duminică, 12 iunie 2022, în Parohia ,,Sfânta Treime” din cartierul Nufărul, Oradea. Cu prilejul sărbătorii ,,Coborârea Sfântului Spirit” (Rusaliile), Pr. paroh Marius Obreja, a organizat împreună cu Comitetul eparhial al ,,Reuniunii Mariane” înființarea Asociației Reuniunea Mariană ,,Regina Păcii” din Parohia Nufărul, prin intrarea în rândul marianiștilor a șapte credincioși devotați Preacuratei Fecioare Maria.

Al doilea eveniment special a fost  soleminatea Primei Sfinte Spovezi și Împărtășanii Solemne a trei copilași din parohie.  Cateheza și pregătirea copiilor a fost realizată de către Pr. paroh Marius Obreja.

Sfânta Liturghie de hram a fost celebrată de un sobor de șase preoți având la centru pe Pr. Traian Dobrată, părintele spiritual al ,,Reuniunii Mariane” la nivel eparhial. Cuvântul de învățătură  pe care ni l-a propus a cuprins atât sărbătoarea zilei, Rusaliile, cât și Sfânta Treime, hramul parohiei. Mărturisindu-și propriile emoții pentru șansa de a celebra pentru prima dată Sfânta Liturghie în această biserică, chiar de hram , Pr. Traian Dobrată a vorbit  despre har, iubire, devoțiune, împărtășire ce se cuprind în credința care este  darul lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi.

Primire a noilor membri în cadrul Reuniunii Mariene a fost a fost celebrată de către Pr. Traian și Pr. Marius printr-un ceremonial scurt, dar plin de semnificație. Noii membri au primit diploma de membru și eșarfa ca însemn al marianiștilor.

După momentul Jertfei Euharistice, primii s-au împărtășit cei trei copilași, urmați de noii marianiști și grupul consistent de ,,îngerași”, micuții de câțiva anișori, prezenți alături de tinerii lor părinți în fiecare duminică și sărbătoare, ceea ce dă speranță pentru viitorul Bisericii noastre.

La finalul Sfintei Liturghii Părintele paroh Marius Obreja a înmânat celor trei copii diplomele și mici daruri care să le aducă aminte de solemnitatea acestui moment din viața lor, a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea acestei sărbători și în special Părintelui Traian Drobrată pentru prezența în mijlocul comunității. Apoi au fost sfințite spicele de grâu pe care credincioșii le-au purtat la casele lor. Momentul de final a fost marcat și de agapa frățească pe care comitetul parohial a pregătit-o pentru toată comunitatea.

Emoțiile s-au tranformat în  bucurie multă pentru toți, preoți și credincioși aflați împreună în sfântă zi de sărbătoare.

Maria-Mirela Filimon,

Președinta Reuniunii Mariane Eparhiale


Sursa: egco.ro