,,Cei ce sunteți între Apostoli mai întâi pe scaun șezători și lumii învățători, Stăpânului tuturor rugați-vă, pace lumii să dăruiască și sufletelor noastre mare îndurare”

Sâmbătă, în data de 29 iunie 2024, de sărbătoarea celor doi mari stâlpi ai  Bisericii Catolice, Sfinții Apostoli Petru și Pavel, a avut loc sărbătoarea hramului parohiei din Zalău, din cartierul Dumbrava, care are bucuria de a purta numele celor doi mari Apostoli ai lui Hristos. Precum în fiecare an, când ne unim în rugăciune de mulțumire către Dumnezeu cu această ocazie, părintele paroh Daniel Florin Bertean a dorit să mulțumească Domnului pentru toate harurile pe care le-a revărsat peste parohia noastră și tuturor credincioșilor care se implică activ în viața Bisericii, în parohia noastră și sunt devotați rugăciunii și oficiului liturgic.

În acest an, hramul bisericii noastre a fost marcat prin celebrarea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, la care a avut loc și un moment deosebit pentru fiecare dintre noi – Prima Sfântă Împărtășanie Solemnă – un moment în care șase copii l-au primit pe Domnul Isus Hristos în chipul tainic al Pâinii și al Vinului și doresc să-l păstreze pentru eternitate.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost condusă de către părintele paroh Daniel Florin Bertean și au concelebrat alături de acesta părintele viceparoh Simion Măries, părintele Pop Sorin din Eparhia Greco-Catolică de Cluj și ipodiaconul Andrei Alexa, seminarist al Colegiului Pontifical Român din Roma.

După citirea Sfintei Evanghelii, Părintele Daniel Bertean a vorbit despre importanța sfințeniei în viața noastră, care nu este altceva decât a-l avea pe Dumnezeu în viața ta, oferind exemplele Sfinților Petru și Pavel, care, cu toate că aveau foarte multe slăbiciuni, l-au avut pe Hristos în viața lor și au reușit să treacă peste toate greutățile, peste toate lipsurile și să ajungă, așa cum îi putem numi astăzi, stâlpi ai Bisericii, învățători ai lumii, așa cum ne spune troparul acestora.

În final, a avut loc consacrarea familiilor și a celor care au primit astăzi Sfânta Primă Împărtășanie Solemnă la Sfânta Fecioară Maria și ne-am rugat Sfinților Petru și Pavel pentru ca Hristos să trimită lumii harurile sale și multă pace, dar și să trimită lucrători în seceriș, pentru că secerișul este mult.

Mulțumim tuturor pentru unirea în rugăciune din această zi atât de frumoasă și specială pentru parohia noastră! Ne rugăm Domnului să aibă milă de noi și să ne învrednicească de harurile sale!

Ip. Andrei Alexa


Sursa: egco.ro