În cadrul Sfintei Liturghii celebrate în Catedrala „Coborârea Spiritului Sfânt” din Lugoj, de sărbătoarea „Nașterii Maicii Domnului”, la 08 septembrie 2018, Prea Sfinţitul Alexandru Mesian a hirotonit un nou lucrător în via Domnului, pe diaconul Blidar Ionuț Cătălin. Este cel de-al 111-lea preot hirotonit de Prea Sfinția Sa în cei 24 ani de păstorire a Eparhiei Lugojului.

Noul hirotonit, originar din Timişoara, este licenţiat în Teologie pastorală. În perioada 2013-2016 a urmat un curs de studii ecumenice la universitatea „San Bernardino” din Veneţia unde a obţinut licenţa. În prezent este doctorand în teologie la universitatea Pontificală „Antonianum” din Roma.

La Sfânta Liturghie alături de Prea Sfinţitul Alexandru Mesian au concelebrat Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General; pr. prot.on. Ioan Pop, parohul catedralei; pr. Prot. Baba Teodor, protopop de Lugoj; pr. Alexandru-Vasile Barbolovici, paroh la Veneția-Mestre; Pr. Prof. Dr. Roberto Giraldo, preşedintele Institutului Ecumenic “San Bernardino” din Veneţia; Pr. Narcis Ardelean, paroh la Șanovița și pr. Daniel Sas, paroh la Timișoara.

Răspunsurile liturgice au fost date cu multă măiestrie de corul „Reînvierea” al catedralei.

În Cuvântul său de învăţătură PS Alexandru, a vorbit pe marginea Evangheliei zilei, apoi l-a felicitat şi încurajat pe tânărul preot nou hirotonit. Prea Sfinţitul Alexandru a mulţumit bunului Dumnezeu pentru harul sfintei preoţii. I-a felicitat pe părinţii celui nou hirotonit şi pe oaspeţi, veniţi în pelerinaj la catedrala din Lugoj cu această ocazie. „Preotul” a spus Prea Sfinţia Sa „este luat dintre oameni şi pus pentru oameni în cele ce sunt către Dumnezeu”. Preotul astfel, este un om al rugăciunii. Credincioşii sunt datori a se ruga pentru preot; în mod special părinţii şi cei apropiaţi să-l susţină pe preot cu rugăciuni şi fapte bune.

Părintele nou hirotonit Ionuț-Cătălin a mulţumit în primul rând bunului Dumnezeu pentru chemarea la preoţie, în al doilea rând Prea Sfinţitului Episcop Alexandru. Un gând aparte de mulţumită şi recunoştinţă a avut pentru părinţi, soţie, precum şi faţă de cei apropiaţi. De-asemenea Părintele a mulţumit tuturor celor care au contribuit la formarea lui preoţească: profesori, formatori şi îndrumători spirituali. Nu în ultimul rând a mulţumit şi corului care a contribuit la solemnitatea acestui eveniment.

Evenimentul s-a încheiat cu binecuvântarea personală a părintelui nou hirotonit, începând cu P.S. Alexandru şi continuând cu preoţii şi toţi credincioşii prezenţi.

În final, oaspeţii invitaţi, au continuat bucuria la reședința Episcopiei printr-o agapă frăţească.

Biroul de presă eparhial