Sărbătoarea Coborârii Spiritului Sfânt a fost celebrată în Parohia Greco-Catolică Sfânta Treime din cartierul orădean Nufărul, printr-un dublu eveniment.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Virgil l-a ridicat la treapta preoției pe diaconul Terec Simion Vasile. Părintele Terec Simion Vasile, este domiciliat în județul Arad, fiind originar din județul Sălaj, comuna Creaca, satul Jac. S-a născut în municipiul Zalău în data de 13 iulie 1990, cursurile liceale le-a făcut la Liceul de Teologie Ortodoxă Sfântul Nicolae din Zalău. Urmează studiile Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai – Departamentul Oradea, între anii 2009-2013. Este căsătorit cu Loredana-Simona, având o fetiță Iulia-Elena. A fost hirotonit diacon la 15 septembrie 2020.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Virgil a vorbit despre evanghelia duminicii, amintind de puterea Spiritului Sfânt – dătător de viață, care ne ajută în aprofundarea vieții de credință.

Tot în timpul Sfintei Liturghii de duminică, un grup de trei copii din parohie, l-au primit pentru prima dată în mod solemn pe Isus Cristos sub forma Pâinii și a Vinului. După o pregătire sârguincioasă și intensă, cei trei copii au ajuns, duminică 20 iunie 2021, la momentul înălțător al Primei Împărtășanii Solemne.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele Simion Terec a avut un cuvânt de mulțumire în acest moment important din viața dânsului, iar părintele paroh Marius Obreja i-a mulțumit Preasfințitului Virgil pentru prezența Sa în mijlocul credincioșilor greco-catolici din parohie.

Sărbătoarea s-a încheiat cu binecuvântarea oferită de părintele nou hirotonit fiecărui credincios în parte.

Biroul de Presă


Sursa: egco.ro