În cadrul Sfintei Liturghii celebrate în Catedrala „Coborârea Spiritului Sfânt” din Lugoj, în duminica a XXXI-a după Rusalii, la 27 ianuarie 2019, Prea Sfințitul Alexandru Mesian a hirotonit un nou lucrător în via Domnului, pe diaconul Petru Cristian BONȚE. Este cel de-al 112-lea preot hirotonit de Prea Sfinția Sa în cei 24 ani de păstorire a Eparhiei Lugojului.

Noul hirotonit este originar din Arad, este născut în 11 martie 1992,  a absolvit Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea în anul 2011, în anul 2015 a absolvit Facultatea de Teologie Greco-Catolică, departamentul Oradea, secția Teologie Pastorală, Universitatea „Babeș-Bolyai”, obținând licența în teologie. În perioada 2015-2017 a urmat cursurile unui master cu specializarea în științele căsătoriei și familiei din cadrul Institutului Teologic Ioan Paul al II-lea din Roma.

La Sfânta Liturghie alături de Prea Sfințitul Alexandru Mesian au concelebrat Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General; pr. Dr. Gabriel Buboi, rector al Colegiului Pio Romeno din Roma; pr. Prot. Baba Teodor, protopop de Lugoj; Pr. Narcis Ardelean, paroh la Șanovița; Pr. Anton Cioba, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea; Pr. Dr. Sergiu Soica, paroh la Sânicolau Mare; Pr. Ursuleac Ionuț, Pr. Daniel Piț, Pr. Blidar Ionuț, Pr. Radu Vorindan, protopop de Arad și Pr. Bodea Romeo, paroh la Arad-Micălaca.

Răspunsurile liturgice au fost date multă măiestrie de corul catedralei în alternanță cu corul  teologilor de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Oradea.

În Cuvântul său de învățătură PS Alexandru, a vorbit pe marginea Evangheliei zilei, apoi l-a felicitat și încurajat pe tânărul preot nou hirotonit. Prea Sfințitul a subliniat faptul că „preotul este un om al rugăciunii, însă și credincioșii trebuie să se roage pentru preoți.” Prea Sfințitul Alexandru a mulțumit bunului Dumnezeu pentru harul sfintei preoții. I-a felicitat pe părinții celui nou hirotonit și pe oaspeți, veniți în pelerinaj la catedrala din Lugoj cu această ocazie.

Părintele nou hirotonit Cristian BONȚE a mulțumit în primul rând bunului Dumnezeu pentru chemarea la preoție, în al doilea rând Prea Sfințitului Episcop Alexandru. Un gând aparte de mulțumită și recunoștință a avut pentru părinți, soție, precum și față de cei apropiați. De-asemenea Părintele a mulțumit tuturor celor care au contribuit la formarea lui preoțească: profesori, formatori și îndrumători spirituali. Nu în ultimul rând a mulțumit și corului care a contribuit la solemnitatea acestui eveniment.

Evenimentul s-a încheiat cu binecuvântarea personală a părintelui nou hirotonit, începând cu P.S. Alexandru și continuând cu preoții și toți credincioșii prezenți.

În final, oaspeții invitați, au continuat bucuria la reședința Episcopiei printr-o agapă frățească.

Biroul de presă al Eparhiei de Lugoj