window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-129792058-1');

Hirotonire de preot în catedrala din Lugoj

În cadrul Sfintei Liturghii celebrate în Catedrala „Coborârea Spiritului Sfânt” din Lugoj, în duminica a XXXI-a după Rusalii, la 27 ianuarie 2019, Prea Sfințitul Alexandru Mesian a hirotonit un nou lucrător în via Domnului, pe diaconul Petru Cristian BONȚE. Este cel de-al 112-lea preot hirotonit de Prea Sfinția Sa în cei 24 ani de păstorire a Eparhiei Lugojului.

Noul hirotonit este originar din Arad, este născut în 11 martie 1992,  a absolvit Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea în anul 2011, în anul 2015 a absolvit Facultatea de Teologie Greco-Catolică, departamentul Oradea, secția Teologie Pastorală, Universitatea „Babeș-Bolyai”, obținând licența în teologie. În perioada 2015-2017 a urmat cursurile unui master cu specializarea în științele căsătoriei și familiei din cadrul Institutului Teologic Ioan Paul al II-lea din Roma.

La Sfânta Liturghie alături de Prea Sfințitul Alexandru Mesian au concelebrat Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General; pr. Dr. Gabriel Buboi, rector al Colegiului Pio Romeno din Roma; pr. Prot. Baba Teodor, protopop de Lugoj; Pr. Narcis Ardelean, paroh la Șanovița; Pr. Anton Cioba, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea; Pr. Dr. Sergiu Soica, paroh la Sânicolau Mare; Pr. Ursuleac Ionuț, Pr. Daniel Piț, Pr. Blidar Ionuț, Pr. Radu Vorindan, protopop de Arad și Pr. Bodea Romeo, paroh la Arad-Micălaca.

Răspunsurile liturgice au fost date multă măiestrie de corul catedralei în alternanță cu corul  teologilor de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Oradea.

În Cuvântul său de învățătură PS Alexandru, a vorbit pe marginea Evangheliei zilei, apoi l-a felicitat și încurajat pe tânărul preot nou hirotonit. Prea Sfințitul a subliniat faptul că „preotul este un om al rugăciunii, însă și credincioșii trebuie să se roage pentru preoți.” Prea Sfințitul Alexandru a mulțumit bunului Dumnezeu pentru harul sfintei preoții. I-a felicitat pe părinții celui nou hirotonit și pe oaspeți, veniți în pelerinaj la catedrala din Lugoj cu această ocazie.

Părintele nou hirotonit Cristian BONȚE a mulțumit în primul rând bunului Dumnezeu pentru chemarea la preoție, în al doilea rând Prea Sfințitului Episcop Alexandru. Un gând aparte de mulțumită și recunoștință a avut pentru părinți, soție, precum și față de cei apropiați. De-asemenea Părintele a mulțumit tuturor celor care au contribuit la formarea lui preoțească: profesori, formatori și îndrumători spirituali. Nu în ultimul rând a mulțumit și corului care a contribuit la solemnitatea acestui eveniment.

Evenimentul s-a încheiat cu binecuvântarea personală a părintelui nou hirotonit, începând cu P.S. Alexandru și continuând cu preoții și toți credincioșii prezenți.

În final, oaspeții invitați, au continuat bucuria la reședința Episcopiei printr-o agapă frățească.

Biroul de presă al Eparhiei de Lugoj

Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică

Versiune BETA

Această versiune a site-ului se îmbunătățește. Apreciem orice comentarii sau observații în vederea dezvoltării unei versiuni care să răspundă cât mai bine nevoilor publicului.

Vă rugăm să ne transmiteți observațiile sau sugestiile dumneavoastră la adresa de email info@bisericaromanaunita.ro.

Vă mulțumim.

Vechiul website al BRU

Pentru a vizualiza articole publicate înainte de luna decembrie 2018, vă rugăm să accesați vechiul website al Bisericii Române Unite cu Roma: bru.ro

Acest website folosește cookie-uri proprii și ale terților. Prin continuarea navigării vă exprimați acordul pentru utilizarea acestora. Setări Ok

Cookie-uri ale terților

Google Analytics