Duminică, 19 noiembrie, Preasfințitul Episcop Mihai a hirotonit diacon în cadrul Sfintei Liturghii de seară pe ipodiaconul Zamfir Rusu.

Originar din Reghin, după studii teologice la Blaj și Roma, s-a reîntors în patrie în anul 2011. Din toamna aceluiași an, cu acordul Arhiepiscopului major, Zamfir a putut începe o experiență pastorală în capitală. Astfel, după studii legate de pastorația tinerilor la Universitatea Saleziană din Roma, Zamfir s-a dedicat diferitelor inițiative din parohia actualei Catedrale și întâlnirilor tematice din Eparhie, răspunzând cu seriozitate și perseverență necesităților pastorale. Este căsătorit din anul 2016.

Prezentat arhiereului la momentul hirotonirii de către protopopul Bucureștiului, părintele Liviu Oțoiu, și de către părintele Ioan Dăneț, parohul catedralei, Zamfir a fost înconjurat de toți preoții greco-catolici ai capitalei, de părinții comunității iezuite și de priorul Mănăstirii carmelitane de la Ciofliceni.

Semn de speranță pentru mica Eparhie greco-catolică cu sediul la București, evenimentul a reînnoit spiritul de comuniune al numeroșilor și entuziaștilor credincioși prezenți.  Îi urăm noului diacon – parte, începând de astăzi, a clerului Eparhiei de București –  slujire fără prihană și împliniri pe căile Domnului.

via EpiscopiaBucuresti.ro