În după-amiaza celei de-a cincea zi a vizitei ad limina apostolorum, după întâlnirile avute cu reprezentanții Congregației pentru Cler și cu cei ai Dicasterului pentru Laici, Familie și Viață, Episcopii catolici din România au celebrat Sfânta Liturghie în Bazilica „Sfântul Pavel în afara zidurilor” din Roma.

Bazilica „Sfântul Pavel în afara zidurilor”

Este construită în locul pe care tradiția îl identifică cu mormântul Sfântului Apostol Pavel, și se află la mică distanță de locul numit „Trei Fântâni”, unde Apostolul a suferit martiriul, fiind decapitat. Bazilica „Sfântul Pavel în afara zidurilor” este una dintre cele patru Bazilici Majore ale Romei și a doua ca mărime după Bazilica Sfântul Petru din Vatican.

Bazilica antică a fost construită din ordinul împăratului Constantin cel Mare, iar de-a lungul anilor a suferit mai multe modificări majore, mai ales după incendiul din anul 1823. Actuala Bazilică are 131 de metri lungime, 65 metri lățime și 29, 7 metri înălțime.

După Sfânta Liturghie, Episcopii vor participa la prezentarea emisiunii filatelice dedicată Fericitului Vladimir Ghika, realizată de Romfilatelia, eveniment organizat de Ambasada României pe lângă Sfântul Scanun la Colegiul Pio Romeno din Roma.

Liviu Ursu

(Sursa foto: Raimondo-Mario Rupp)