O parte din credincioșii Parohiei Blaj II au ales ca seara în care, prin tradiție, „se prinde”, cum se spune în Ardeal, Postul Crăciunului, să o petreacă la biserică. Chemarea le-a fost adresată de părintele paroh Cristian Rus, care, la fel ca și în anii precedenți, s-a preocupat ca seara să fie una specială.

Cei prezenți au participat, pentru început, la Adorația Euharistică. Rugăciunile au fost rostite de părintele paroh și de părintele Anton Rus.

A urmat prezentarea volumului „O filă din ISTORIA Creștinismului Contemporan Catolic Românesc: Salvați Catacomba din Cluj” de Teresia Bolchiș Tătaru, volum care cuprinde momente și mărturii din perioada de clandestinitate a Bisericii noastre. Despre carte și despre mesajul ei a vorbit Părintele doctor Ioan Mitrofan.

Și pentru că scopul întâlnirii credincioșilor a fost marcarea începutului Postului Crăciunului, nu puteau lipsi colindele. Vechi și frumoase creații populare care vestesc Nașterea Domnului au fost interpretate de două dintre cele mai îndrăgite interprete de folclor din Ardeal: Marinela Baba și Maria Dan Păucean.

Seara s-a încheiat, tot conform tradiției, cu plăcinte și un pahar cu vin, pe care o parte membrii comunității le-au pregătit pentru cei prezenți.

Pr. Cristian Rus