Congregația Surorilor Maicii Domnului a găzduit, sâmbătă 21 aprilie 2018, la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, a doua sesiune de formare permanentă intercongregațională, organizata pentru familiile călugărești care își desfășoară misiunea în cadrul Bisericii Greco-Catolice.

La această întâlnire pr. Marius Talos SJ, plecând de la documentul Congregației pentru Institutele de Viață Consacrată și Societățile de Viață Apostolică ce are ca titlu Pentru vin nou burdufuri noi (2014) și de la Exortația Apostolică Vita Consecrata (1996), a propus participanților o reflecție actuală profundă asupra modului în care persoanele consacrate sunt chemate să trăiască principalele dimensiuni ale consacrării: viața de rugăciune, viața de comunitate și misiunea. A urmat munca în grupuri mici, fiecare grup având o sarcină precisă, cu scopul de a aduce cât mai aproape de realitatea pe care o trăiește, învățătura și îndemnurile Bisericii. În cea de a doua parte a zilei, grupurile s-au reunit în plen pentru a pune în comun aspectele cele mai semnificative care au reieșit din împărtășirea pe grupuri. Programul s-a încheiat cu rugăciunea Acatistul Maicii Domnului, celebrată de pr. Cristian David, capelanul Mănăstirii Maicii Domnului.

Au participat la această întâlnire părinții, surorile și frații din Ordinul Sfântului Vasile cel Mare, surorile din Congregatio Jesu precum și surorile din comunitățile Congregației Maicii Domnului. Reuniți de convingerea că persoanele consacrate, indiferent de familia călugărească din care fac parte, au un scop comun și își trăiesc consacrarea după aceleași valori, cei prezenți au trăit acest moment formativ sub semnul bucuriei fraterne și al comuniunii. Preasfânta Fecioară Maria, modelul prin excelență al persoanei consacrate, să mijlocească tuturor familiilor călugărești harurile de care au nevoie pentru a-și trăi cât mai bine menirea, spre mai mare mărirea lui Dumnezeu și zidirea Bisericii.

sr. Mihaela Mic, CMD