Pentru studenții și masteranzii absolvenți ai Departamentului Oradea al Facultății de Teologie Greco-Catolică, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, ziua de vineri, 25 mai 2018, a fost una specială. A fost ziua în care a răsunat ultimul „sunet de clopoțel”, o ocazie fericită de a aduce prinos de laudă bunului Dumnezeu pentru tot darul primit și de a exprima deplina gratitudine și respectul față de toți cei care au contribuit la formarea intelectuală și spirituală a studenților seminariști și a masteranzilor.

Festivitatea a început la ora 8 în biserica Sf. Gheorghe a Seminarului Teologic Major Greco-Catolic „Sfinții Trei Ierarhi – Vasile, Grigore și Ioan”, cu Sfânta Liturghie arhierească oficiată de Preasfinția Sa Virgil Bercea, Episcop de Oradea Mare, împreună cu un sobor de preoți formatori și profesori. Evenimentul a continuat în Aula Magna „Episcop Ioan Suciu” unde, în prezența rudelor, a prietenilor, a cunoscuților, a invitaților, a profesorilor și a formatorilor, absolvenții au intonat imnul „Gaudeamus Igitur”. Programul festivității de absolvire a fost moderat de lect. univ. dr. Ionuț Popescu, directorul de Departament. Pr. conf. univ. dr. Ovidiu Horea Pop, pentru ultima dată în acest an, a făcut strigarea catalogului pentru absolvenții de licență, iar pr. lect. univ. dr. Călin Ioan Dușe a făcut strigarea catalogului pentru absolvenții de master.

Pr. conf. univ. dr. Alexandru Buzalic a ținut cursul festiv pentru studenții și masteranzii absolvenți. La finalul cursului, Preasfinția Sa Virgil Bercea a înmânat absolvenților Diplomele de absolvire, după care cei doi responsabili de an, Viorel Bădiceanu – Licență și Adrian Radu – Master, în semn de recunoștință și adâncă prețuire, au înmânat Preasfinției Sale, preoților profesori, formatorilor, cadrelor didactice și tuturor persoanelor care, într-un fel sau altul, au ajutat la formarea intelectuală și spirituală a absolvenților, diplome de excelență și diplome de merit.

Bianca Dobrată, din partea studenților masteranzi, și Cristian George Berciu, din partea absolvenților de nivel Licență, au exprimat în intervențiile lor bucuria de a trăi aceste momente de încheiere cu bine a studiilor, au exprimat cuvinte de apreciere și mulțumire pentru tot sprijinul, ajutorul și competența corpului profesoral, al formatorilor și al tuturor celor care au contribuit la bunul mers al activităților universitare și formative în facultate și în seminar.

A urmat înmânarea „cheii”. Reprezentantul anului III, Claudiu Baidoc, a preluat de la reprezentantul absolvenților de nivel Licență acest simbol. Bunul Dumnezeu să îi însoțească pe toți absolvenții în parcursul lor viitor, iar Preacurata Fecioară Maria să vegheze asupra tuturor!

Berciu Cristian
via EGCO.ro