Sâmbătă, 18 iunie 2022, în Catedrala „SfântaTreime” din Blaj, a avut loc festivitatea de absolvire a promoției 2022 a Facultății de Teologie Greco-Catolice, Departamentul Blaj, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj Napoca.

Sărbătoarea a început cu Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, de Preasfinția Sa Cristian Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, alături de preoții profesori care predau în cadrul Facultății și formatorii Seminarului Arhiepiscopal Major „Buna Vestire” Blaj.

După Sfânta Liturghie a urmat cursul festiv susținut de către Pr. dr. Zaharie Pintea, care a vorbit despre cum poate fi întreținută flacăra credinței, aflată în interiorul fiecărui creștin. Au ținut discursuri, cu această ocazie, Prof. univ. dr. pr. Cristian Barta, Decanul Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj Napoca, Pr. dr. Florian Guţiu rectorul Seminarului Arhiepiscopal Major „Buna Vestire” Blaj și reprezentanții absolvenţilor.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.
I Accept

La finalul discursurilor a fost predată ștafeta, prin înmânarea crucii şi icoanei de către reprezentanţii anului IV, reprezentanțiilor anului III și a fost intonat imnul „Gaudeamus igitur”. Moderatorul întregului moment festiv a fost Lect. univ. dr. pr. William Bleiziffer.

Preasfinția Sa Cristian a felicitat studenții absolvenți şi echipa de profesori, transmiţând, totodată, un mesaj de speranţă, în care a amintit de nevoia permanentă a Bisericii de a avea lucrători în „via Domnului”.