Concursuri și concerte, un nou eveniment cultural artistic ce merită urmărit!

3-5 Septembrie, Piațeta de lângă Ștrandul Apollo

Prima ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară Enjoy Music Băile Felix va avea loc în perioada 3-5 Septembrie, în stațiunea Băile Felix, în piațeta de lângă Ștrandul Apollo. Evenimentul este organizat de Asociația Enjoy Music, în parteneriat cu Primăria comunei Sânmartin și Liceul Tehnologic „Felix”.

Acest eveniment urmărește atât susținerea și promovarea tinerelor talente, cât și promovarea stațiunii balneare Băile Felix și a atracțiilor turistice din zonă. Programul festivalului cuprinde o serie de concerte în cadrul Deschiderii oficiale (Vineri, 3 Septembrie, ora 19:30) și a Galei de Premiere (Duminică, 5 Septembrie, ora 12:00). Ziua de Sâmbătă va fi dedicată competiției muzicale a tinerilor soliști sau a grupurilor, cu vârste cuprinse între 4 și 19 ani.

Vineri, 3 septembrie, ora 19:30: Deschiderea oficială a Festivalului

Vor cânta: Paula Seling, Luminița Anghel, Nico, Aurelian Temișan, Ovidiu Anton, Ovidiu Lazar, Corul și soliștii Enjoy Music:Natalia Bendre, Rebeca Moje, Cristina Felappi, Georgiana Caba și Alesia Vasile; Cristina Pantea – solistă a Liceului Tehnologic Felix și soliști ai Grupului Vivere – Cezara Găvruța, Maya Siladi și Ina Rus.

Sâmbătă, 4 septembrie,interval orar: 12:30-19:30.  Ziua concursului

Îi veți putea asculta pe talentații concurenți înscriși în concurs, atât soliști cât și grupuri.

Duminică, 5 septembrie, ora 12:00: Gala de premiere

Vor cânta câștigătorii premiilor 1 și a celor 3 trofee, alături de artiștii: Monica Anghel, Paula Seling, Luminița Anghel, Nico, Aurelian Temișan, Ovidiu Anton, Ovidiu Lazar, Grupul Enjoy Music, soliști ai Liceului Tehnologic Felix – Cristina Pantea, Nicolae Bejan – și ai Grupului Vivere – Cezara Găvruța,  Maya Siladi și Ina Rus.

De ce este acest festival deosebit? El se remarcă în primul rând prin juriul de excepție format din specialiști în domeniul muzical, cu renume național și internațional, artiști, compozitori, producători, dirijori etc: Jurij Ricotti (IT) – Președintele juriului, Francesco Morettini (IT), Marco Brusati (IT), Paula Seling, Ovidiu Anton, Luminița Anghel, Monica Anghel, Nico, Aurelian Temișan, Zorica Ninkovic (SRB) și Alexandru Ilie. Se remarcă și pentru faptul că la preselecții s-au înscris peste 240 de copii și tineri din întreaga țară, considerând acest festival o experiență de la care nu puteau să lipsească.

Concursul va avea premii pe măsură pentru tinerii talentați: marele trofeu al festivalului fiind o sesiune de compoziție la studioul DeMoga Music București, în timp ce restul premiilor sunt în valoare de peste 30.000RON.

Ne dorim ca acest festival să ofere contextul în care tinerii pasionați de muzică își pot evalua și dezvolta competențele muzicale și de ce nu, contextul în care să își găsească o rampă de lansare. Sperăm ca participanții, profesorii, compozitorii și producătorii prezenți să poată socializa, să creeze noi relații, premise ale unor colaborări viitoare. Le mulțumim tuturor sponsorilor și partenerilor care sunt alături de noi, în special Primăriei Comunei Sânmartin și domnului Primar Cristian Laza care a fost deschis acestei inițiative și îi așteaptă cu drag în Băile Felix atât pe artiști cât și pe concurenți și toți cei care doresc să fie prezenți la acest eveniment.

Enjoy Music” este o asociație ce s-a născut din dorința de a scoate în evidență armonia ce se crează din colaborarea societății civile cu biserica, cu sprijinul Biroului Pastoral al Episcopiei Greco-Catolioce de Oradea și cu binecuvântarea Episcopului de Oradea Virgil Bercea. Ea este o școală de muzică orădeană, unde copiii și tinerii pot beneficia de cursuri de canto, pian, chitară și cor. Totodată, este și un studio de înregistrări, ce are porțile deschise tuturor celor ce doresc să înregistreze atât piese muzicale, cât și voice overs, audio-books sau jingle-uri. Este locul unde îți poți dezvolta talentul, poți face performanță, poți să participi la cursuri și tabere de formare, poți să îți dezvolți inteligența emoțională și nu în ultimul rând unde poți să îți materializezi  ideile și creativitatea într-un ambient prietenos, sănătos și profesional. Totodată, Asociația „Enjoy Music”, dorește să promoveze tinerele talente, să formeze copii și tineri în arta muzicală, să promoveze cultura, frumosul și valorile creștine.

Intrarea la festival este liberă, respectând regulile de distanţare socială şi toate normele sanitare de protecţie pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Pr. Paul Popa – responsabilul Biroului Pastoral al Episcopiei greco-catolice de Oradea


Sursa: egco.ro