Festivalul de muzică religioasă corală „Armonii Sacre” s-a desfășurat în Catedrala „Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca, în 25-26 nov. 2017, zile luminate de mult cântec în programul ce a inclus Reuniunea corală de sâmbătă și Celebrarea liturgică duminicală. Preasfinția Sa Florentin, Episcopul de Cluj-Gherla a oferit semne de apreciere, diplome omagiale pentru cele 8 coruri participante cu dirijorii lor, precum și fiicei profesorului și compozitorului Marius Cuteanu, Cornelia Cuteanu, care duce mai departe iubirea și preocuparea pentru muzică, împreună cu întreaga sa familie: soțul, prof. Alexandru Suciu și fiul, Alexandru Suciu junior.
Festivalul coral a fost inițiat de prof. Alexandru Suciu la aniversarea a 150 de ani de la întemeierea Eparhiei de Gherla, în prezent de Cluj-Gherla și încheierea acestei ediții, a XIV-a, duminică 26 noiembrie 2017, a coincis cu „ziua de naștere” a Eparhiei Greco-Catolice cu sediul la Armenopolis – Gherla. Au participat corurile: Corul „ASTRA” al Centrului Cultural Câmpia Turzii, dirijor Rodica Trandafir; Ansamblului coral „Voci Transilvane” al Casei de Cultură a mun. Cluj-Napoca, dirijor Adrian Corojan; Corul „Sanctus Spiritus”, Bistrița, Dirijor Floarea Sfechiș; Corul „Sfânta Famile”, Zalău, Dirijor Grigore Grigoruț; Corul de cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca, Dirijor pr. Vasile Stanciu; Corul „Angeli”, Cluj-Napoca, Dirijor Monica Cerghizan; Corul „Vox lucis” al Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu”, Cluj-Napoca, Dirijor Mirela Bumb (Sora Lucia OSBM) și Corul gazdă „Magnificat” al Catedralei „Schimbarea la Față”, Cluj-Napoca, Dirijor Alexandru Suciu.
Această a XIV-a ediție a Festivalului „Armonii Sacre” caracterizată de o bogată participare a iubitorilor de muzică corală, a fost însoțită de amintirea cunoscutului și regretatului compozitor Marius Cuteanu cu ocazia împlinirii centenarului de la nașterea sa. Iată câteva detalii despre Marius Cuteanu: profesor, pianist, compozitor și dirijor, s-a născut, la 4 noiembrie 1917, în localitatea Lemniu, com. Letca, din părinții Cornelia și preotul greco-catolic Virgil Cuteanu. A absolvit cursurile Școlii Primare de pe strada Horea și pe cele ale Liceului „George Barițiu”, ambele din Cluj. În anul 1936 a dirijat corul bisericii greco-catolice din cartierul clujean Iris, înființat de tatăl său.În 1936 a început Facultatea de Drept și în 1938, Academia de Muzică și Artă din Cluj, dar a întrerupt cursurile acestora din cauza războiului (în 1940). După sfârșitul celui de-al doilea război mondial a reluat și absolvit cele două instituții de învățământ superior. La Academie a fost îndrumat de profesorul și compozitorul Augustin Bena.
Din 1942, a înființat la Șimleu Silvaniei, Corul Mixt „Reuniunea Mariană”, în cadrul Bisericii Greco-Catolice. Tot aici a înființat (în 1945) Școala Populară de Muzică, Orchestra Simfonică (de cameră) și Corul Ceferiștilor. Corul bisericii șimleuane a susținut concerte în multe localități sălăjene, de asemenea, participa la Sfânta Liturghie Arhierească închinată Praznicului Adormirea Maicii Domnului (15 august), care se desfășura în Catedrala greco-catolică din Zalău. Între anii 1944-1948 a fost profesor la Liceul „Simion Bărnuțiu” din Șimleu Silvaniei. Din august până în octombrie 1944, Marius Cuteanu a fost afectat de arestul sever impus de autoritățile horthyste, scăpând în 18 octombrie, când au apărut primele detașamente ale trupelor eliberatoare.
După 1948 Marius Cuteanu va profesa la Liceul Teoretic din Zalău (1949-1951) și la Liceul Pedagogic din Cluj-Napoca (1951-1962). Apoi, între anii 1962-1966, a fost lector la Institutul Pedagogic de 3 ani din Cluj, iar din anul 1966 (până la pensionare) a revenit ca profesor de muzică la Liceul Pedagogic din Cluj-Napoca. Marius Cuteanu a înființat și a condus numeroase formații corale și de orchestră, a format multe generații de învățători, profesori de muzică și cântăreți, a lăsat generațiilor ce i-au urmat o bogată creație muzicală. Pentru întreaga sa activitate, Marius Cuteanu a fost onorat cu diplome, medalii, distincții și diferite premii. A trecut la Domnul la 96 de ani, în 16 august 2013, după o viață în care, așa cum mărturisea: „Am dus întotdeauna, în orașele Transilvaniei, mesajul dragostei de cânt românesc, respectul pentru limba, cultura și arta poporului român” (date preluate din biografia semnată de prof. Marin Ștefan).