Duminică, 19 mai 2024, de la ora 17:00, în curtea Mănăstirii Maicii Domnului din Cluj-Napoca, în prezența oaspeților Surorilor Congregației Maicii Domnului (CMD) la programul Zilelor de Spiritualitate Mariană, între care Preasfinția Sa Mihai Frățilă, Episcopul Eparhiei „Sfântul Vasile cel Mare” de București și pr. Gabriel Buboi, rectorul Colegiului Pontifical „Pio Romeno” din Roma și a pr. Vasile Tofană, Vicarul general al Eparhiei de Cluj-Gherla a avut loc Festivalul Coral, „Bucură-te, Marie, Mângâierea celor ce plâng”.

Au fost invitate să concerteze patru coruri și o invitată specială. Fiecare cor și solista festivalului au fost prezentate de pr. Cristian David, rector al Sanctuarului. Au adus cinstire prin cântec Preasfintei Fecioare Maria corurile: Corul „Mesagerii Speranței”, dirijor: Monica Cerghizan; Formația vocal-instrumentală „Anima” din Cluj-Napoca; Corul „Adoremus” al Catedralei în construcție, dirijor: Ana Maria Mureșan; Corul „Angeli” al Catedralei episcopale, dirijor: Angela David; împreună și cu soprana clujeancă Alice Gavriliu.

A fost o seară de armonie și pace, acea pace a Învierii lui Isus care înseninează privirile. A fost adevărată sărbătoare a credinței în Sanctuarul împodobit cu flori și cu suflete iubitoare de Dumnezeu, devotate și cinstitoare ale Maicii Sfinte.

Festivalul Coral a încheiat – și a încununat -, Zilele de Spiritualitate Mariană în organizarea Congregației Surorilor Maicii Domnului de la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

La încheiere, Preacuvioasa Maică Teodorina, Superioara generală a Congregației Surorilor Maicii Domnului a mulțumit și a oferit semne de recunoștință corurilor și dirijorilor, interpretei, precum și tuturor celor care au participat la actuala ediție a Zilelor de Spiritualitate Mariană, tuturor binefăcătorilor, în mod deosebit pr. Cristian David, capelan și rector al Sanctuarului. Pr. Cristian David a mulțumit, de asemenea, postului Maria TV România, pentru prezența la Festivalul Coral din această seară.

Pc. Maică Teodorina a citat cuvinte ale Sf. Ioan Paul al II-lea, care spunea: „Viața omului ar trebui să fie o călătorie de noblețe și de iubire, iar în această călătorie suntem însoțiți de Sfânta Fecioară Maria, pe care a indicat-o ca fiind o stea strălucitoare a dimineții și o călăuză sigură”.

În lumina acestor cuvinte, a concluzionat: „Festivalul dedicat Maicii Sfinte, Mângâierea celor ce plâng, cu adevărat a fost o călătorie de noblețe și iubire, o manifestare a bucuriei și a comuniunii pe care am trăit-o în aceste zile în rugăciune și reflecție spirituală aici, în Sanctuarul dedicat Maicii Domnului”.

S-a adresat celor prezenți și Preasfinția Sa Mihai, în acest moment de încheiere a zilelor dedicate Maicii Domnului, „Mângâietoarea celor ce plâng”, mulțumind Maicii Domnului pentru timpul petrecut în prezența ei. A spus: „În aceste zile avem bucuria certitudinii că Maica Domnului își continuă ocrotirea, și că cei 35 de ani de libertate a Bisericii sunt exprimați în aceste zile, în această seară în mod minunat”. A invitat: „Să putem găsi bucuria și speranța acelor lucruri pe care Dumnezeu le încredințează generațiilor de astăzi.”

Preasfinția Sa Mihai și-a exprimat recunoștința de a fi fost la rândul său „oaspete în această bucurie” și a acordat tuturor, din partea Preasfintei Fecioare Maria, prin mijlocirea rugăciunilor și a darului Inimii Maicii Preacurate, arhiereasca binecuvântare.

Galerie imagini
Video