Conform tradiţiei inaugurate de Prea Sfințitul Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj, în fiecare an în Postul Mare au loc Exerciţii Spirituale și pentru soţiile preoţilor.

În acest an, în ziua de 17 martie, la Centrul Pastoral al Episcopiei de Lugoj multe soţii de preoţi, au răspuns invitaţiei episcopale de a trăi o zi de reculegere şi rugăciune pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului nostru Isus Cristos. În acest an exerciţiile Spirituale au fost ţinute de Rev. Pr. Gherghel Petrișor-Adrian.

Ziua de reculegere a început în dimineața zilei la orele 09:00. Tema centrală a întâlnirii a fost una psihologică având ca punct de pornire întrebarea „Cine sunt eu?”. Această întrebare mai devreme sau mai târziu toți trebuie să ne-o adresăm cu scopul de a găsi repere de orientare și resurse motivaționale. Spunea părintele „Vrei să spui că ai înțeles cine este Isus Cristos și nu știi cine ești tu? De unde știi că L-ai înțeles pe Isus Cristos? Cine este persoana care înțelege? Descoperiți mai întâi asta.”

Soţiile preoţilor au avut ocazia să pună întrebări despre tema propusă şi să relateze din experienţa lor personală. La ora 11:30 s-a celebrat Sfânta Liturghie în Capela Centrului Pastoral de către Rev. Pr. Gherghel Petrișor-Adrian pentru soţiile preoţilor.

După prânzul fratern, la care au participat şi un grup de preoţi însoțitori, au avut loc concluziile, iar în final părintele predicator a spus „Dacă reușiți să vă descoperiți, vă provoc să vă întrebați: Cine sunt eu în raport cu Isus Cristos?”.

Pline de bucurie şi de noi speranţe, soţiile preoţilor au părăsit Centrul Pastoral al Episcopiei dorind să ducă în familiile lor şi în parohii un nou entuziasm, o nouă motivație de a răspândi Cuvântul lui Dumnezeu.

Biroul de presă eparhial