În perioada 19-20 martie 2021, în cadrul Seminarului Arhiepiscopal Major din Blaj a avut loc un itinerar de formare spirituală și de reculegere pentru seminariștii Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.

Datorită situației de pandemie în care ne aflăm, exercițiile spirituale s-au desfășurat în modalitate online, fiind predicate de Pr. Marius Taloș SJ.

În cele două zile de reculegere, Pr. Marius a oferit seminariștilor opt meditații pe baza unui itinerar biblic din Vechiul și Noul Testament. Părintele predicator a făcut o paralelă între figura Patriarhului Iosif și Mântuitorul Isus, scoțând în evidență pregătirea spirituală pe care trebuie să o parcurgă toți cei care răspund chemării de a-L sluji pe Dumnezeu ca preoți ai Lui.

La programul de rugăciune și la meditațiile susținute de Pr. Marius a luat parte și Preasfinția Sa Cristian, Episcopul Auxiliar.

La finalul exercițiilor spirituale, ca semn de recunoștință a fost oferit un buchet spiritual părintelui predicator din partea formatorilor Seminarului. Tot în acest sens, seminariștii s-au reunit duminică 21 martie 2021 pentru recitarea Orei a VI-a spre a-I cere Bunului Dumnezeu să îi răsplătească Pr. Marius pentru disponibilitatea și dăruirea manifestate față de comunitatea Seminarului nostru.

Diacon Ciprian Suciu

Vicerector