Mănăstirea Carmelitană, CIOFLICENI , 2-5 iulie 2018

Prima serie a preoților din Arhieparhia de Alba Iulia și  Făgăraș  prezentă la Mănăstirea Carmelitană din localitatea Ciofliceni,  s-a bucurat  de primirea plină de atenție binevoitoare  din partea gazdelor, care și de data aceasta au făcut tot posibilul ca zilele petrecute împreună să fie un prilej de edificare și zidire spirituală.

Programul acestor zile a fost specific trăirii spirituale, presărat cu Sfânta Liturghie, meditații, program particular și comun de rugăciune.Toți cei prezenți s-au ridicat la  exigențele și pretențiile acestor zile, au observat și împlinit așa cum se cuvine programul stabilit.

Bucuria revederii ,discuțiile și implicarea personală au dus la o întâlnire reușită, o conștientizare a problemelor de zi cu zi ivite în pastorație  și nu în ultimul rând aprofundarea temelor bine alese din experiența personală și pastorală a predicatorului,  în persoana Pr. Tarcisio LAVARO. Sigur ca au fost amintite  învățături și aspecte din viața sfinților bisericii, documente ecleziale  de actualitate, probleme cu care se confruntă biserica.

Printre multele teme  supuse atenției s-a  subliniat,  amintit și dezbătut că preoții sunt, preoții lui Cristos și nu preoți ai religiei dar și de modul indicativ și particular al dialogului Sfântului Arhanghel Gavril cu Preacurata Fecioară Maria, supusa voinței divine.

S-a discutat și despre importanța și temeinicia unor astfel de întâlniri, care întăresc și consolidează prietenii, întăresc legături și dau tărie în lucrul slujirii.

Este de amintit și implicarea Pr. Antonio PRESTIPINO, care în cele mai mici amănunte  a făcut ca această întâlnire să fie un real și benefic moment de popas spiritual.

Mulțumiri și belșug de haruri,  tuturor celor implicați gazde și participanți.

Pr. Viorel COMȘA,

Paroh de LUNCA TÂRNAVEI,

Consilier Mitropolitan