În perioada 19-21 aprilie, în perioada premergătoare Săptămânii Mari, Credincioşii din parohia noastră au beneficiat de o serie de exerciții spirituale propuse de Pr. Conf. Dr. William Alexandru Bleiziffer.

Exercițiile spirituale, propuse de predicator și prezentate sub forma a cinci meditații, au tratat teme de spiritualitate și teologie prin intermediul cărora credincioșii parohiei au fost provocați la o reflecţie personală asupra sensului pe care acestea le pot avea pentru propriul progres spiritual. Primele două meditații au abordat rugăciunea Sf. Efrem Sirul care este specifică perioadei Postului Mare și care propune o serie de atitudini pozitive pe care credinciosul le cere Domnului și Stăpânului vieții. A treia meditație a abordat tema banchetului nupțial și a participării înțelepte la acesta; pornind de la parabola nunții fiului de împărat (Mt. 22) și de la parabola celor 10 fecioare (Mt. 25), dublate de troparul specific primelor zile din săptămâna mare (Iată mirele vine în miezul nopții….) meditația a evidențiat necesitatea vegherii și a păstrării curate a hainei de nuntă (sufletul) ca exigența a participării la banchet. Ultimele două meditații, prezentate în Sărbătoarea Floriilor, au tratat gestul gratuității ungerii lui Cristos cu mir de mare preț ca pregătire pentru patimă și îngroparea Sa dar și semnificația spirituală a intrării lui Cristos în Ierusalim, loc al pătimiri dar mai ales al Învierii.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru aceste zile de har! De asemenea multumim părintelui profesor pentru hrana spirituală necesară sufletului nostru în pregătitea pentru întâmpinarea marii sărbători a Învierii.