La Centrul „Sfinţii Petru şi Andrei” din București a avut loc evocarea personalității episcopului mărturisitor Ioan Ploscaru, cu ocazia publicării în limba franceză a volumului său „Lanțuri și teroare”.

În prezența unei numeroase asistențe, conferința a fost deschisă de salutul părintelui Lucian Dîncă, superiorul comunității asumpţioniste.

A urmat apoi cuvântul PS Sale Alexandru, episcopul Lugojului, care a propus o evocare concentrată a personalității episcopului Ioan Ploscaru.

Domnul Emanuel Cosmovici, membru al Postulaturii Cauzei celor 7 episcopi greco-catolici, a subliniat importanța documentelor pe care episcopul Ploscaru le-a lăsat posterității. Structura persecuției  împotriva Bisericii Unite oglindită în memoriile episcopului coincide cu pledoaria cauzei de beatificare amintite.

PS Sa Mihai, episcopul de Bucureşti, a transmis mai întâi salutul scriitoarei Ana Blandiana şi apoi a evocat în cuvântul său câteva trăsături ale portretului spiritual al episcopului Ploscaru.

A fost remarcată prezența arhiepiscopului romano-catolic de București, Ioan Robu, a episcopului auxiliar Cornel Damian precum şi a consilierului Nunţiaturii, Monseniorul Fernando Reis.

Text preluat de pe episcopiabucuresti.ro