Duminica Floriilor este o zi binecuvântată, în care trăim plenar primirea triumfală a Mântuitorului nostru Isus Hristos în Ierusalim. Bucuria Intrării Domnului în Cetatea Sfântă au exprimat-o deplin copiii, care în nevinovăția lor L-au mărit pe Dumnezeu, cântând: „Osana, bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului”.

În Duminica Floriilor aceste frumoase cuvinte: „Osana, bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului” au răsunat și din piepturile a șase „mugurași” din parohia Greco-Catolică Secășel care l-au primit pentru prima dată pe Isus în Sfânta Împărtăşanie sub chipul pâinii şi al vinului, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate de părintele Paul Mican. Plini de emoţie şi fericire, copiii l-au primit pe Hristos  Euharisticul în sufletele lor.

Pentru a ajunge la acest moment înălţător, copiii au parcurs un drum de pregătire spirituală, în care au fost ajutaţi să înţeleagă aceste taine pe care Biserica îi învaţă, să descifreze abecedarul vieţii creştine.

Acest drum de formare nu se încheie aici. El va continua toată viaţa cu fiecare sfântă Liturghie la care vor participa şi-L vor primi pe Isus şi cu fiecare oră de cateheză.

Bunul Dumnezeu să-i ajute pe acești “mugurași” să fie aşa cum au promis: mai buni, mai cuminţi şi să participe cât mai des la Sfânta Liturghie pentru a se împărtăşi cu Isus în Preasfântul Sacrament.

La sfârșitul Sfintei Liturghii fiecare copil a primit din partea părintelui Paul câte o diplomă personalizată care să le amintească mereu despre acest frumos eveniment din viața lor.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru darurile oferite şi ne rugăm ca acești copii să rămână fideli chemării lor şi să devină mlădițe puternice în via Domnului.

Pr. Paul Mican