Duminică, 26 mai 2024, în prezența Preasfinției Sale Cristian, Episcop Auxiliar de Făgăraș și Alba Iulia și a Preasfinției Sale Claudiu Lucian Pop, Episcop de Cluj-Gherla, Parohia Greco-Catolică „Adormirea Maicii Domnului” din Făgăraș a sărbătorit împlinirea a două decenii de la sfințirea bisericii de către Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureșan.

Liturghia Arhierească a fost săvârșită, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică,  de Preasfinția Sa Cristian împreună cu Preasfinția Sa Claudiu. Alături de înalții ierarhi au celebrat Părintele Vicar administrativ, preoți consilieri ai Arhieparhiei, protopopi și preoți invitați din protopopiatele Făgăraș, Brașov, Alba și Gherla. Răspunsurile în cadrul Sfintei Liturghii au fost oferite de corul Parohiei „Sfântul Petru” din Brașov. Primarul Făgărașului, împreună cu primari din Țara Făgărașului, senatori și deputați, au participat la Sfânta Liturghie.

Sărbătoarea bisericii a fost dublată de împlinirea a 30 de ani de slujire preoțească și a 25 de ani ca Protopop de Făgăraș ai Părintelui Tit – Liviu Negrea.

La încheierea Sfintei Liturghii, primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu, în numele autorităților făgărășene, a acordat părintelui protopop Tit – Liviu Negrea titlul de Cetățean de onoare al municipiului Făgăraș, „ca recunoaștere a meritului unui om care este prin simpla existență un model, dovedind practic că omul sfințește locul și-l potențează dându-i valoare”.

 

A consemnat Pr. Tit – Liviu Negrea