Sâmbătă, 22 septembrie 2018, a avut loc Deschiderea de an cercetășesc a Grupului „Iuliu Hossu”, Cluj-Napoca, din Asociația Cercetașii Munților. Au fost prezente aproximativ 130 de persoane.

Întreaga sâmbătă a avut profilul unei zile de tabără. Începută la ora 09h prin adunarea participanților, s-a încheiat prin predarea copiilor către părinți, la orele 21h. De-a lungul zilei, programul a cuprins următoarele activități:

  • careele de deschidere, cu comunicarea temei pentru noul an cercetășesc: „Bine ați venit în marea familie a cercetașilor!”
  • schimbarea unor șefi de unități, ajunși la final de mandat
  • treceri de copii de la un nivel de formare (o ramură) la nivelul următor
  • Liturghie celebrată de responsabilul spiritual al grupului, pr. Călin Sechelea, și asistată de pr. protopop de Gherla Hruban Alexandru și de pr. Cristi Biru
  • Mare Joc, de aproximativ 3 ore. Moment de bucurie și conexiune între toți membrii asociației.
  • Veghe de seară, cu cântece / jocuri / scenete.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru vremea bună, care ne-a permis să petrecem o zi întreagă în natură, împreună. Au fost alături de noi și câțiva oaspeți din Baia Mare, cercetași membrii ai Grupului Sf. Gheorghe.

Dintre proximele activități de după Deschidere, menționăm ieșiri de Înaltă Patrulă în 28-29 septembrie, Consiliu de Șefi în 1 octombrie, Ședință cu părinții în 3 octombrie și ieșiri de unități în 5 sau 6 octombrie. Cerem ajutorul lui Dumnezeu pentru a ne putea ocupa cum se cuvine de tinerii care ne sunt încredințați.

Șef de Grup
Andrei Cosmovici