Şi în acest an, Episcopia Greco-Catolică de Lugoj a organizat la Centrul pastoral eparhial „Sfântul Vasile cel Mare” din Lugoj, cea de a X-a ediţie a Cursurilor de vară pentru perfecționarea clerului Eparhiei de Lugoj. Cursurile din acest an au avut ca temă Biserica Greco-Catolică și Centenarul Marii Uniri (1918-2018).

Cursurile s-au desfăşurat în două sesiuni. Prima sesiune a avut loc în perioada 11-13 septembrie, iar a doua sesiune s-a desfășurat în perioada 17-19 septembrie 2018.

Temele abordate în cadrul celor două sesiuni au fost următoarele:

1. Contribuția Bisericii Greco-Catolice la Marea Unire din 1918 – Prof. Dr. Ciprian GHIȘA

2. Persecuția Bisericii Greco-Catolice în perioada 1948-1989 – Prof. Emanuel COSMOVICI

3. Reînvierea Bisericii Greco-Catolice – PS. Alexandru MESIAN

Programul zilnic a început cu rugăciunea de dimineaţă, orele canonice şi Sfânta Liturghie concelebrată. Cazarea şi masa au fost organizate în cadrul Episcopiei. Cursurile, (plenarele, discuţiile pe grupuri şi evaluările) au fost ținute în Aula Magna a Centrului pastoral eparhial „Sfântul Vasile cel Mare”.

Aceste cursuri de vară au o mare importanţă pentru formarea continuă a preoţilor, nu numai pentru însuşirea cunoştinţelor, ci şi pentru viaţa spirituală a clerului din Eparhia de Lugoj trăită în comuniune pe parcursul acestei perioade de timp.

Biroul de presă eparhial