Cinstita sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului a constituit un moment de bucurie pentru credincioșii greco-catolici din Bradu, protopopiatul Sibiu. A fost momentul sărbătoririi hramului Bisericii parohiale din localitate, biserică construită în urmă cu mai bine de 100 de ani.

Sărbătoarea a început în ziua de 15 august la ora 09.00 cu rânduiala Utreniei, iar apoi de la ora 10.00 cu celebrarea Sfintei Liturghii de către preotul paroh, Pr. Crișan Ioan Ștefan. În cuvântul de învățătură, părintele a vorbit despre relația pe care trebuie să o avem cu Dumnezeu, prin Maica Sfântă: „fie mie după cuvântul Tău”. A evidențiat rolul de Mijlocitoare a Fecioarei și de Mamă Cerească, îndemnându-i pe cei prezenți să încredințeze suferințele, tristețiile și bucuriile Mariei.

Tot în această binecuvântată zi, cinci copilași din parohie au primit pentru prima dată, în mod solemn, prima Sfântă Împărtășanie, după o perioadă de pregătire la Centrul de tineret „Sf. Ștefan” din parohie.

În lunile iulie și august, la centrul de tineret din Bradu, pe lângă cateheză, mai mulți copii din comunitate au avut ocazia de a participa la mai multe activități de petrecere a timpului liber (activități artistice, sportive, de îndemânare, serate de film), împletite cu rugăciunea. Toate acestea au fost posibile prin colaborarea parohiei cu cadre didactice și medicale voluntare.

Activitățile vor continua cu efectuarea temelor de vacanță, focul de tabără și pregătirea pentru începerea noului an școlar.

Crișan Laura