În Duminica după Botezul Domnului, 9 ianuarie 2022, în Parohia greco-catolică „Schimbarea la Față” din Bărăbanț, Protopopiatul Alba Iulia, s-a oficiat Sfânta Liturghie urmată de instalarea noului administrator parohial, Pr. Ioan Florin Stănculeț.

În mijlocul comunității s-a aflat din încredințarea Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, Părintele Liviu Ursu, Vicar judecătoresc al Arhieparhiei. Acesta a celebrat Sfânta Liturghie alături de fostul administrator parohial Pr. Mihai Alexievici, care a ieșit în pensie, și de Pr. Ioan Florin Stănculeț, care a fost hirotonit preot la data de 21 noiembrie 2002, fiind numit administrator parohial al Parohiei Bărăbanț,  la data de 1 noiembrie 2021.

La începutul predicii rostite cu acest prilej, Părintele Liviu Ursu a transmis celor prezenți salutul, binecuvântarea și comuniunea de rugăciune a Preafericirii Sale Cardinal Lucian și a Preasfinției Sale Cristian, Episcop Auxiliar. Referindu-se la Evanghelia duminicii, Pr. Vicar a vorbit despre convertirea la care ne invită Isus pe fiecare dintre noi: o convertire a minții, o convertire a inimii și o convertire a comportamentului. Dacă convertirea noastră va fi una autentică, gândurile noastre vor reflecta modul de gândire al lui Isus, vom nutri aceleași sentimente ca Mântuitorul și întotdeauna vom acționa asemenea Lui.

La finalul celebrării liturgice Vicarul judecătoresc, în prezența Pr. Protopop Radu Roșu, i-a înmânat noului administrator parohial Decretul de numire emis de Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureșan. După acest moment a luat cuvântul Pr. Ioan Florin Stănculeț, care a mulțumit conducerii Bisericii și credincioșilor greco-catolici din Bărăbanț care l-au primit cu brațele deschise.

 

Vlad Mezei

Biroul de Presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș