Naşterea Ta, Cristoase, Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii lumina cunoştinţei; că întru dânsa cei ce slujeau stelelor de la Stea s-au învăţat să se închine Ţie, Soarelui dreptăţii şi să Te cunoască pe Tine, Răsăritul Cel de sus, Doamne, Mărire Ţie!

În preajma sărbătorii Nașterii Domnului, Episcopia Greco-Catolică de Oradea și Catedrala Greco-Catolică Sfântul Nicolae, sub patronajul Preasfinției Sale, Virgil Bercea, eparh al locului, organizează două concerte de colinde pentru a ne bucura împreună și a preamări prin cânt vestea nașterii Mântuitorului.

Astfel, în 14 decembrie, începând cu orele 19, la Greco-Catolică Sfântul Nicolae Oradea, vor evolua corurile de copii :

Corul Dominic Savio, de la Sanctuarul Eparhial, pregătiți de fr. Mihai

Corul Enjoy Music, dirijor : Ovidiu Lazăr

Corul Liceului Don Orione, dirijor: Nicoleta Arendaș

Corul Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, dirijor: Nicoleta Țâmpu

Cel de al doilea concert, tradițional în 20 decembrie, va începe la orele 19, în catedrală și va găzdui corurile:

Corul Preoților din Eparhia de Oradea, dirijor: Radu Mureșan

Corul Facultății de Arte din Oradea, dirijor: Carmen Rus

Corul Bazilicii Romano-Catolice, dirijor: Kristófi János

Corul Voces, dirijor: Carmen Rus

Corul Buna Vestire-Francisc Hubic, dirijor: Radu Mureșan

Invitați speciali, pop-opera grup: Ad Libitum Voices

Grupul Ad Libitum Voices concertează pentru prima dată în catedrala greco-catolică. Despre ei știm că s-au format ca și grup muzical în noiembrie 2012, la Cluj-Napoca, fiind azi una dintre cele mai apreciate trupe de pop opera din România.

Grupul este format din doi tenori, un bariton și un bas: Tiberius Simu, Sergiu Coltan, Vlad Morar și Cristian Ignuța, absolvenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cu o bogată activitate artistică. În ultimii ani, Ad Libitum Voices a concertat pe scene de prestigiu din întreaga țară, la București, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Iași, Oradea, Timișoara și multe altele. Printre momentele reprezentative ale grupului se remarcă participarea la concursul X Factor 2017, unde grupul a ajuns în Marea Finală, deschiderea Semifinalei Eurovision România 2018 de la Salina Turda și participarea la Festivalul UNTOLD 2019, unde Ad Libitum Voices a concertat pe scena principală găzduită la Cluj Arena.

Vă așteptăm!

Rodica Indig

Consilier cultural EGCO


Sursa: egco.ro