Credincioșii greco-catolici din Lugoj, alături de iubitorii de muzică corală din oraș, au avut ocazia să se bucure de un concert de excepție susținut de corul „Ion Românu” al Filarmonicii „Banatul” din Timișoara. Evenimentul, intitulat „Marea Muzică”, a marcat prima audiție la Lugoj a lucrărilor corale din creația renumitului compozitor norvegian Ola Gjeilo.

Concertul a avut loc joi, 27 iunie de la ora 19:30, în Catedrala Greco-Catolică „Coborârea Spiritului Sfânt” din Lugoj, intrarea fiind liberă. Publicul prezent a avut privilegiul de a asculta, imnuri religioase precum „Ubi Caritas”, „Ave Generosa”, „Northern Lights”, „Lux Beata Trinitas”, alături de alte lucrări celebre ale lui Ola Gjeilo.

Dirijat de maestrul Iosif Todea, concertul a fost îmbogățit de prestația unor artiști de excepție: soprana Rut Iovescu, Regina Csermak la pian, Simona Mehedinți și Damaris Prisăcariu la vioară, Maria Ghiga la violă, Anca Lăzărescu la violoncel și Gabriel Drăgoi la oboi.

La finalul serii, Pr. Prot. On. Ioan Pop, parohul catedralei, a adresat un cuvânt de mulțumire în numele Preasfințitului Ioan, care nu a putut fi prezent din motive pastorale. Părintele paroh a mulțumit maestrului dirijor, soliștilor și tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment artistic, precum și tuturor celor care au participat.

Concertul a fost transmis online în direct, dar a fost proiectat şi pe un ecran exterior amplasat în Piața I.C. Drăgan, în apropierea catedralei.

Proiectul „Marea Muzică” a fost organizat de Asociația Scena Muzicală și Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, în parteneriat cu Episcopia Greco-Catolică de Lugoj.

Biroul de Presă al Eparhiei de Lugoj