Sâmbătă, 24 noiembrie 2018, Catedrala Sfântul Nicolae a găzduit două evenimente deosebit de importante pentru Eparhia Greco-Catolică de Oradea, reunind între 700 și 800 de persoane participante, într-o atmosferă călduroasă, de adevărată comuniune. Practic, a avut loc Întâlnirea Eparhială a Asociațiilor în contextul unui impresionant Concert Caritabil de Crăciun.

Întâlnirea Asociațiilor a fost organizată de către Departamentul pentru pastorația Adulților și a Familiilor și s-a dorit a fi un bun prilej de a aduce împreună, măcar o dată pe an, asociațiile care funcționează în cadrul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea. Acestea s-au bucurat împreună de realizări, primind mulțumirile pe care le merită din plin pentru valoroasa implicare și dăruire în viața Bisericii. Programul a început cu Sfânta Liturghie la ora 17.00, cuvântul de învățătură fiind rostit de către Vicarul general, pr. Mihai Vătămănelu.

Concertul Caritabil de Crăciun a început de la ora 18.30 și a fost organizat de către Departamentul pentru pastorația Copiilor și a Tineretului în cadrul proiectului World Youth Hope. Antonia Horbacs, Anda Cristea și Daniela Bazac, tinerii implicați în proiect, au încântat publicul cu multă căldură și dăruire, interpretând colinde specifice Postului Crăciunului, perioadă pregătitoare pentru Nașterea Domnului. După cei trei tineri, a fost rândul îndrumătorului lor, talentatul Ovidiu Lazăr, să încânte spectatorii. Invitata specială a concertului a fost îndrăgita artistă consacrată Paula Seling, care, cu glasul său îngeresc s-a adresat în primul rând sufletelor celor prezenți, ajutându-le să-și poată imagina armonia, măreția și beatitudinea din paradis.

Acest Concert s-a desfășurat într-un context caritabil care a avut în vedere strângerea de fonduri pentru reconstruirea și reabilitarea Palatului Episcopal Greco Catolic, devastat în urma incendiului din luna august. S-au adunat astfel 10.100 lei și 100 euro, bani care s-au depus în contul aferent Palatului Episcopal. Acesta este primul eveniment, dintr-o serie de Concerte Caritabile desfășurate în Eparhia noastră, și anume la Oradea, Beiuș, Șimleu și Tășnad. Mulțumim tinerilor participanți, lui Ovidiu Lazăr și, bineînțeles, doamnei Paula Seling.

Mulțumim tuturor asociațiilor, grupurilor și tuturor celor care au participat și s-au implicat, respectiv: Reuniunea Mariană, AGRU, ASTRU, Caritas Eparhial Oradea, Allegria, Dominic Savio, Cercetașii Români Uniți, Viața Ascendentă, Ordinul Terțiarilor Franciscani, Ordinul Franciscanilor Seculari, Comunitățile Familiale de Evanghelizare, Asociația Medicilor Catolici, Zileos, Oratoriul Maria Imaculata, Sfânta Treime, Sântandrei, Familia Preasfintei Inimi a lui Isus, Caritatis Sfântul Nicolae, Radio Maria, Neocatecumeni, Colegiul Sfânta Familie, Seminarul Teologic Trei Ierarhi, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Facultatea de Teologie Greco-Catolică – departamentul Oradea, tuturor preoților participanți, tinerilor care au animat Sfânta Liturghie, Biroului Pastoral și, desigur, gazdei evenimentului, respectiv părintelui paroh Ovidiu Duma.

via EGCO.ro