Duminică, 11 martie 2018, comunitatea greco-catolică din Linz, a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru darul preoției oferit păstorului lor, preotul dr. Gheorghiță Dobrică, care și-a aniversat 10 ani de slujire preoțească. La eveniment au participat o parte din preoții români greco-catolici care activează în cadrul ordinariatului bizantin din Austria, ce au dorit să își manifeste comuniunea de credință și slujire cu colegul lor.
Venind cu toții de la distanțe considerabile, după ce înainte au celebrat Sfânta Liturghie în comunitățile pe care le deservesc, preoții Petru Solomeș din Murau, din Dieceza de Graz-Seckau, dr. Alexandru Suciu, din Arhidieceza de Viena, pentru greco-catolicii din Graz, și Traian Tămaș, din Viena-Krems, au înfrumusețat sărbătoarea colegului lor și a comunității cu prezența și implicarea lor în serviciul sacru. Lor li s-a alăturat și părintele profesor dr. Laszlo Vencser, directorul pentru pastorația comunităților catolice de limbă străină din Austria, care este originar din Ditrău – Arhidieceza romano-catolică de Alba-Iulia.
Fiind duminica Sfintei Cruci, pr. Traian Tămaș a vorbit în cadrul predicii despre înțelegerea misterului crucii lui Cristos și a crucii personale, pe care fiecare om o are, oferind mai multe exemple din viața sa și ale celor pe care îi însoțește din punct de vedere spiritual, părintele activând și în cadrul unui spital din Viena. La sfârșitul celebrării, părintele Laszlo Vencser l-a felicitat pe aniversat pentru răspunsul dat chemării lui Isus, spunând: „viața preotului este o viață grea, dar frumoasă; așa simt și acum, la vârsta de 70 de ani”. I-a dorit o pastorație rodnică și i-a oferit în dar biografia Episcopului Martin Aron.
A urmat pr. Petru Solomeș. Acesta a vorbit în primul rând în calitate de prieten al părintelui Dobrică, descriind prietenia ca un dar deosebit și o binecuvântare din partea lui Dumnezeu. Apoi, a amintit câteva din roadele frumoase ale prieteniei lor, o prietenie care durează de peste 22 de ani. În încheiere, pr. Gheorghiță le-a mulțumit tuturor pentru participare și pentru efortul pe care l-au făcut, pentru a-i fi alături la ceas aniversar, invitându-i pe toți cei prezenți să ia parte la agapă și să guste din delicioasele mâncăruri tradiționale românești, care au fost pregătite cu drag de câteva doamne harnice și cu suflet mare.
Ca un semn al solidarității lor cu țara și biserica din care provin, participanții au făcut o colectă în cadrul agapei, pentru a susține două persoane din România, care necesită ajutor. (corespondență semnată de Pr. Solomeș)