Comunicat

Sesiunea ordinară de primăvară a

Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică

7-8 iunie 2023

În perioada 7-8 iunie 2023, sub președinția Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, se vor desfășura la Blaj lucrările sesiunii ordinare de primăvară ale Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Pe agenda Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică se află diferite tematici canonice, pastorale și administrative.

Miercuri, 7 iunie, începând cu ora 18.00, Episcopii membri ai Sinodului vor participa la Conferința Internațională de Istorie a Comunismului dedicată comemorării a 75 de ani de la desființarea ilegală a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică. Evenimentul organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, alături de Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș și de Primăria Municipiului Blaj se va desfășura la Palatul Cultural din Blaj.

Sinodul Episcopilor îi reuneşte pe toţi Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara granițelor țării, reunindu-se în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna.

 

Notar

Pr. Liviu Ursu