Sesiunea ordinară de primăvară a

Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică

Blaj, 2-4 mai 2018

În atenția Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, reuniți în sesiune sinodală ordinară la Blaj între 2-4 mai 2018, s-a aflat cauza de beatificare a Episcopilor morți în faimă de martiri sub regimul comunist și diferitele iniţiative ale Eparhiilor în Anul Centenarului Marii Uniri din 1918, precum și alte subiecte pastorale și administrative. A fost salutată cu recunoștință numirea din partea Sfântului Părinte Papa Francisc a Vizitatorului Apostolic pentru credincioșii greco-catolici români din diaspora.

Episcopii au participat în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj la un moment spiritual-cultural prilejuit de Centenarul trecerii la Domnul a poetului George Coșbuc, fiu al Bisericii Greco-Catolice, precum și la conferința „Contribuția Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, la Marea Unire” la sediul Protopopiatului greco-catolic din Alba-Iulia.

Următoarea Sesiune sinodală se va desfășura în intervalul 29-31 octombrie 2018 la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major.

În aceste zile de comuniune, întregul Sinod s-a rugat Bunului Dumnezeu pentru binele poporului nostru și al țării noastre.

Sinodul Episcopilor îi reuneşte pe toţi Episcopii Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara granițelor țării, reunindu-se în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna.

Notar

Pr. Cristian Crișan