Sâmbătă, 15 decembrie, în contextul apropiatului Praznic al Nașterii Domnului, 32 de copii care se pregătesc pentru primirea Primei Sfinte Împărtășanii Solemne în Parohia Greco-Catolică Română „Sfântul Gheorghe din Paris, au oferit un frumos program artistic-spiritual la sediul Ambasadei României din capitala Franței.

Copiii însoțiți de pr. Cristian Crişan și de pr. Mihai Marina, au fost primiți cu multă bucurie de Excelența Sa Luca Niculescu, Ambasadorul Extraordinar Plenipotențiar al României în Republica Franceză. După ce copiii au cântat tradiționalele colinde românești în fața oficialilor români din cadrul Ambasadei, Excelența Sa i-a felicitat, subliniind modul în care „cultura și tradițiile favorizează păstrarea identității românești”.

Tot astăzi, colindele românești au răsunat din glasurile cristaline ale copiilor și în Parohia Notre-Dame de l’Assomption, unde au fost primiți de Pr. Guillaume de Menthiere, decanul decanatului de Passy din Paris, şi care în luna octombrie 2018 a vizitat România cu un grup de pelerini.

Copiii au fost pregătiți de Flaviu și Adina Turbui, împreună cu Mariana Paşca şi Veronica Iluțiu.

Momentele de sărbătoare organizate de Misiunea Greco-Catolică Română de la Paris vor continua și în zilele următoare, desfășurându-se în spirit de comuniune şi de mare bucurie în Domnul, dar mai ales de pregătire sufletească pentru Marele Praznic al Nașterii lui Isus.


Știre preluată de pe e-communio.ro