Adunarea Generală și Consiliul Director al Asociației Cercetașii Munților au avut loc în perioada 23-25 februarie 2018, la Mănăstirea Sfânta Familie din București, la invitația grupului local, gazda întâlnirii de anul acesta.

Au participat reprezentanți ai grupurilor cercetășești ai Asociației Cercetașii Munților din Baia Mare, Beclean, București, Câmpulung, Cluj-Napoca, Timișoara, asistenții spirituali ai grupurilor și membri ai echipei naționale. Participanții au avut ocazia de a se reculege spiritual, de a analiza bilanțul activităților centrelor locale, de a reflecta și decide asupra unor subiecte pedagogice și administrative, de a alege noi membri în conducerea asociației.

Un punct esențial pe ordinea de zi a întâlnirii a fost discutarea și elaborarea viziunii asociative pentru perioada 2018-2030, ale cărei priorități sunt: formarea permanentă a șefilor, organizarea de acțiuni prin care membrii și șefii să aprofundeze înțelegerea și trăirea credinței, să se apropie mai mult de Dumnezeu și astfel să devină misionari, realizarea activităților din programul anual axat pe educația personalizată a fiecărui copil, continuarea implicării în acțiuni ale Bisericii, continuarea colaborării cu grupuri și asociații cercetășești din țară și din străinătate.

În centrul acțiunilor s-a situat celebrarea Sfintei Liturghii, sâmbătă, la Mănăstirea Sfânta Familie din București, iar duminică la Biserica „Sacré Cœur”, ctitorită de Fericitul Vladimir Ghika, un mare iubitor al tineretului. A avut loc și o veghe de seară, care a inclus ceremoniale specifice cercetășiei, printre care angajamente pentru grupa de vârstă 17-24 ani și investiri.