window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-129792058-1');

Celebrarea Zilei Mondiale a Bolnavului în protopopiatul Târnăveni

Protopopiatul greco-catolic Târnăveni și parohia Cetatea de Baltă au celebrat duminică, 10 februarie 2019, cea de-a XXVII – a zi Mondială a Bolnavului și Hramul Grotei Lourdes-Cetatea de Baltă. În această zi importantă din viața comunității a fost prezent și Preasfinția Sa Claudiu, episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore.

La sosire, Preafinția Sa Claudiu, a fost întâmpinat de primarul comunei Cetatea de Baltă, Constantin Comandaru, care i-a adresat un cuvânt de bun venit, de părintele protopop deTârnăveni și totodată paroh al comunității din Cetatea de Baltă, Sorin-Ioan Ivan, de preoți și de copii din protopopiatul Târnăveni.

La ora 17.00 a început Paraclisul Maicii Domnului. În cuvântul său de învățătură, Preasfinția Sa Claudiu și-a exprimat bucuria de a fi din nou în mijlocul acestei comunități aducând salutul și binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan: „Mă bucur să fiu cu voi într-un moment atât de frumos, iar pentru că sunt aici în numele Preafericirii Sale Lucian, vă aduc și binecuvântarea sa, ca întâi stătător al acestei Arhieparhii și al întregii Biserici Române Unite cu Roma. Astăzi facem o rugăciune unică, fiindcă ori de câte ori înălțăm ochii spre cer, ori de câte ori ne aruncăm în brațele Maicii Sfinte, este un moment care nu se repetă niciodată. Cu Dumnezeu există doar astăzi, acum, nu mai putem schimba ceea ce am făcut, pentru că este trecut și nu avem putere asupra trecutului, nu putem să pregătim foarte mult viitorul, fiindcă nu știm cu adevărat ce ne așteaptă, putem în schimb să folosim clipa prezentă și de aceea fiecare rugăciune este unică, fiincă harurile pe care le primim acum, aici, nu le vom mai primi nicăieri altundeva.”

În cuvântul său, părintele Sorin Ivan, a mulțumit Preasfinției Sale Claudiu pentru bucuria și binecuvântarea de a-l avea din nou în mijlocul comunității, oferindu-i un tablou cu biserica și grota Lourdes – Cetatea de Baltă, apoi l-a rugat să transmită Preafericirii Sale Cardinal Lucian muțumirile și recunoștința tuturor.

În spirit de rugăciune s-a plecat în procesiune spre grota din apropierea bisericii intonându-se imnul de la Lourdes, „Ave Maria”. În fața grotei Preasfinția Sa împreună cu preoții și credincioșii au înălțat rugăciuni către Maica Domnului. La acest moment au fost sfințite statuile Sfintei Fecioare și a Sfintei Bernadeta.

Seara de rugăciune s-a încheiat cu o agapă frățească pregătită de credincioșii din Cetatea de Baltă.

Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică

Versiune BETA

Această versiune a site-ului se îmbunătățește. Apreciem orice comentarii sau observații în vederea dezvoltării unei versiuni care să răspundă cât mai bine nevoilor publicului.

Vă rugăm să ne transmiteți observațiile sau sugestiile dumneavoastră la adresa de email info@bisericaromanaunita.ro.

Vă mulțumim.

Vechiul website al BRU

Pentru a vizualiza articole publicate înainte de luna decembrie 2018, vă rugăm să accesați vechiul website al Bisericii Române Unite cu Roma: bru.ro

Acest website folosește cookie-uri proprii și ale terților. Prin continuarea navigării vă exprimați acordul pentru utilizarea acestora. Setări Ok

Cookie-uri ale terților

Google Analytics