Episcopul Cristian Crișan, Vizitator Apostolic pentru credincioșii greco-catolici români din Europa occidentală, a celebrat Sfânta Liturghie joi 20 mai 2021 în biserica „San Salvatore alle Coppelle” din Roma, în misiunea sa de Rector al acestei biserici. Au concelebrat la sfântul altar Părintele Vice Rector Marian Bojor, împreună cu Părintele Gabriel Buboi, Rector al Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma.

Vizitatorul Apostolic a întâlnit cu acest prilej mai mulți responsabili din structura Diecezei de Roma, printre care pe Excelența Sa Benoni Ambarus, Episcop Auxiliar, precum și pe Mons. Pierpaolo Felicolo, Directorul Biroului Migrantes.

Recent, această biserică istorică din Cetatea Eternă a fost vizitată de un grup de 25 de ambasadori din țările Uniunii Europen în cadrul proiectului cultural „Iter Europaeum”, prin care se marchează 50 de ani de relații diplomatice între Sfântul Scaun și instituțiile țărilor europene.

Biserica Preasfântului Mântuitor, cu numele său italian „San Salvatore alle Coppelle”, are o legătură de suflet cu Episcopii martiri greco-catolici, întrucât  a fost reconsacrată pe 29 februarie 1920, după ample lucrări de restaurare, de fericitul Valeriu Traian Frențiu.