Cu multă voie bună și dornici să ajungem cât mai repede la copiii pe care îi avem în grijă la Centrul de tip after-school “Sfântul Martin” din localitatea Ioaniș, având cu noi o surpriză pentru cei mici, am poposit nerăbdători în universul atât de vesel și de plin de viață al școlarilor noștri.

Astfel, în cursul zilei de 5 decembrie a.c., porțile centrului ne-au fost deschise și, apoi, rând pe rând, cei mici s-au strâns în jurul nostru, sfioși, curioși și nerăbdători.

Întâlnirea noastră a debutat cu cuvântul președintelui asociației, pr. Olimpiu Todorean, care a relatat, pe scurt, despre ”Sfântul Nicolae” și, imediat după aceste cuvinte, au fost oferite cadourile copiilor.

Fiecare a primit o pereche de ghete oferite de sponsorul care ne este alături an de an, și câte o ciocolată care să le îndulcească și mai mult această zi.

Emoția copiilor a sclipit în privirile curate și senine ale celor mici, dar a fost și transpusă în reacțiile spontane care ne-au bucurat sufletul: “Uite, doamna, ce frumoși sunt! Dorm cu ei la noapte!” – ne spune C., elev în clasa a III-a; “Mă bucur că am primit și eu, sunt atât de bucuroasă!” – ne spune S., elevă în clasa a IV-a, care ne și îmbrățișează. Cu gândul la zilele libere care tocmai s-au încheiat, un băiețel ne întreabă dacă ”Moș Nicolae ne dă cumva, mâine, o zi liberă în plus”, spre amuzamentul celorlalți copii din jur”.

Aceste momente ne confirmă, din nou, cât de important este să fim alături de cei care au, într-adevăr, nevoie să fie susținuți în creșterea lor; și, dacă de multe ori suntem prea grăbiți și nu răspundem, poate, cel mai prompt la nevoile urgente ale semenilor noștri, căutând soluții prin care să ajutăm acești copii să devină “oameni mari”, ne bucurăm că avem alături persoane care ne opresc din acest ritm și, mai mult decât atât, s-au implicat activ în achiziționarea ghetelor care încălzesc nu doar piciorușele copiilor, ci și sufletele părinților care privesc cu teamă spre un viitor atât de nesigur.

“O zi minunată, cu copiii noștri fericiți nu poate fi decât o zi perfectă! Mulțumim pentru că le arătați acestor copii că e cu putință să fie și ei fericiți! Sunt copii buni, deștepți, care vor să învețe și care, cu ajutor din partea noastră, pot să își împlinească visele!” ne spune Corina Andraș, coordonatorul centrului, cu o emoție în glas care trădează dragostea pe care doamnele de la centru o poartă pentru fiecare copil în parte.

Având siguranța faptului că ne vom revedea curând, cu alte surprize pentru școlarii noștri, am revenit la Oradea, locul unde urmează ca acești copii să fie personajele unei alte povești care va deveni realitate!

Teodora BODA

Asistent social specialist


Sursa: egco.ro